EM fodbold

Efter vold og optrin: UEFA truer med at smide England og Rusland ud

De to nationer risikerer udelukkelse, hvis ikke fansene opfører sig ordentligt resten af EM, beretter AP

Billeder af optøjer, tåregas og blodige hooligans er mere, end UEFA til tolerere. Derfor har forbundet nu officielt truet England og Rusland med, at de kan blive diskvalificeret fra EM, hvis ikke nationernes fans indordner sig.

Advarslen kommer efter tre dage med massive sammenstød mellem engelske og russiske hooligans og det franske politi i havnebyen Marseille. UEFA meddeler:

- UEFAs eksekutivkomite har advaret begge nationale fodbund om, at lige meget hvad den uvildige undersøgelse af hændelserne inde på stadion kommer frem til, så vil den ikke tøve med at udøve yderligere sanktioner mod forbundene, inklusive en mulig diskvalifikation af de respektive hold fra turneringen, hvis lignende vold skulle finde sted igen, skriver AP.

Tre dage med vold

I første omgang har UEFA dog kun åbnet en disciplinærsag mod Rusland, da volden, der involverede englændere, lørdag aften fandt sted uden for stadion.

Den barske advarsel kommer efter en lørdag, hvor volden kulminerede med mindst to personer, der var i kritisk tilstand mens omkring 20 andre var på hospitalet med kvæstelser efter sammenstødene i Marseille.

I alt tre dage varede volden i det sydfranske, hvor politiet flere gange måtte bruge tåregas og vandkanoner for at dæmme op for urolighederne.

Efter selve kampen, der endte 1-1, invaderede maskeklædte russiske hooligans et engelsk fanområde, og jagtede englænderene i paniske og tumultariske scener. Uroen og volden fortsatte natten igennem.