Fodbold

Bechmann om gigtpiller: Det er sidste udvej

Sølv-vinderen Tommy Bechmann oplever ikke brugen af gigtpiller som et større problem.

De seneste dages debat om brugen af gigtpiller blandt fodboldspillere blussede for alvor op, da den nu pensionerede fodboldspiller Daniel Agger, i et interview med Jyllands-Posten, fortalte åbent om et overforbrug af den receptfrie medicin.

Men brugen af gigtpiller er langt fra lige så udbredt, som det har været, vurderer den nuværende SønderjyskE-spiller Tommy Bechmann.  

- Med tiden er det blevet meget bedre. I dag er det ikke ret meget, man tyer til det middel. Det er sådan lidt en sidste udvej, fortæller Tommy Bechmann til TV 2 SPORT.

- Det er noget, man prøver at skære meget ned på, for klubberne og spillerne ved godt, at det ikke er sundt, og at det ikke er vitaminpiller, vi tager.

Den 34-årige fodboldspiller har aldrig selv oplevet et pres fra klubbens side i forhold til at tage medicin, men han indrømmer, at også han kan finde på at tage en pille.

- Nogen gange er der nogle skader, der behandles bedst på den måde, og hvor en fysioterapeut måske ikke kan gå ind og give en bedre behandling end at give en gigtpille.

- Det hænder da, at jeg tager en pille op til en kamp, hvis jeg har haft noget irritation i mine knæ - som er dem, der har drillet mig mest. Så har jeg måske lige taget det et par dage, og så lagt det på hylden igen.

- Alternativet var ikke at spille i weekenden, forklarer Tommy Bechmann.

Lige som Daniel Agger kender den tidligere fodboldspiller Lasse Heinze også til at have et overforbrug af gigtmedicin. Se mere i indslaget herunder.

Ifølge Ulrich Fredberg, der er ledende overlæge på Dianostisk Center i Silkeborg og mangeårig læge i Superliga-klubber, kan indtagelsen af mange gigtpiller i yderste konsekvens få alvorlige følger.

- Der er nogle bivirkninger ved stoffet, som hovedsageligt er noget med mavesår og blodpropper. Det er en hel anderledes alvorlig karakter, end hvis man måske får lidt mere slitage i et led end ellers.

De konsekvenser er dog ikke noget, som angriberen fra SønderjyskE spekulerer meget i.

- Nej, ikke som sådan.

- Selvfølgelig tænker man over, at man ikke skal tage det for meget og i for lang tid. Og man skal ikke tage det for bare at komme ud og træne.

- Man ved jo godt, at det er kroppen, der siger, at man har en overbelastning, eller en lille skade, så man skal også lytte til kroppen. Men nogen gange kan man godt dulme de signaler lidt og så stadig komme ud på den anden side, forklarer Tommy Bechmann.