EM i fodbold

Ekspert efter Belgien-nederlag: Træneren skal have en røvfuld

TV 2’s EM-ekspert Peter Sørensen holder sig ikke tilbage, når snakken går på Belgiens træner, Marc Wilmots.

Ros har Belgien ikke modtaget meget af efter kampen mod Italien, hvor det profilstærke hold tabte 0-2.

Specielt holdets træner, Marc Wilmots, får kritik med på vejen. Blandt andet af TV 2’s EM-ekspert.

- De bedste spillere kommer jo slet ikke til sin ret. Der er ikke nogen, der får lov til at spille sammen, siger Peter Sørensen i studiet efter kampen.

Holdets to store kreative profiler, Eden Hazard og Kevin De Bruyne, var placeret på henholdsvis venstre og højre kant, og det forstår Peter Sørensen ikke noget af.

- De to spillere, som burde være gode sammen, er ikke i nærheden af hinanden. De er ikke på noget tidspunkt indstillet, så de kan gøre hinanden bedre.

Peter Sørensen, der til daglig er Silkeborg-cheftræner, er ikke den eneste med kritik af trænerkollegaen. Ude i den store verden er kritikken også hård. Her skriver Tomas V. D. Spiegel, der er sports-analytiker, at holdet ikke formår få deres talenter til at arbejde hårdt.

Også den belgiske avis Sport Wereld kritiserer valget af midtbanen.

- Marc Wilmots’ plan virkede ikke i første halvleg. Her gik han efter en stærk midtbane med Hazard og De Bruyne på kanterne, men de kom ikke til sin ret. Felleini var på holdet for at søge ind i straffesparksfeltet ved siden af Lukaku. Men det skete alt for sjældent, skriver de.

Røvfuld til træneren

Set på papiret har Belgien en af de bedste trupper ved dette EM, men det kunne ikke ses mandag aften. Og det er trænerens skyld, mener Peter Sørensen.

- Jeg mener, at den, der skal have den største røvfuld, er træneren (Marc Wilmots, red.). Det er efter min mening helt fejlagtigt, den måde han har sat tingene sammen fra starten af, siger han.

I anden halvleg, da tingene ikke fungerede, skiftede Marc Wilmots de to hurtige spillere Dries Mertens og Divock Origi ind.

Ud gik den lidt mere stationære Romelu Lukaku, som ifølge vores ekspert slet ikke burde have startet inde mod Italiens tremandsforsvar.

- Lukaku er efter min mening helt fejlcastet til netop kampen i dag, hvor han er overmatchet af tre, der er større end ham. Der er ingen, der løber i dybt, siger han.

- Det tydeligste bevis er, at der sker en markant forskel, når Mertens og Origi kommer ind. På baggrund af det, vi ser til sidst, der kunne Belgien lige så godt have fået 1-1 som at have tabt 0-2.

Det er dog slet ikke slut endnu for Belgien. De to bedste hold i gruppen, hvor Sverige og Irland er de to resterende hold, går videre. Derudover går de fire bedste treere videre.

- Når vi ser, hvor ringe Sverige og Irland er, så er der stadig håb for Belgien, siger Peter Sørensen og henviser til kampen, hvor Sverige og Irland spillede 1-1.

Belgiens næste kamp er på lørdag mod Irland.