Okay eller over stregen? Italienere trak alvorligt i nødbremsen

Italien slog Belgien med 2-0 og fik en perfekt start på EM, men der var flere nødbremser på vejen til sejr.

Jubelen var ikke til at overse, da dommeren tog fløjten i munden og dermed afsluttede kampen mellem Italien og Belgien ved EM. Italien vandt med 2-0, og leverede dermed en lille overraskelse.

Men det var ikke uden hårdt arbejde, og til tider gik de italienske slidere også over stregen for at stoppe de vævre belgiske verdensstjerner. Tre gange blev der trukket i nødbremsen, og det kastede i sagens natur også advarsler af sig.

Effekten var dog klar. Kontraangrebene blev stoppet, og dermed kunne italialierne lunte tilbage på banen og finde formationen igen.

Og netop den massive forsvarsformation kunne Belgien ikke finde vej igennem.

Men hvad mener I? Er det okay at trække en nødbremse, hvis det handler om at vinde. Eller er det forkert og usportsligt?

Afstemning

Problemetikken med nødbremser var også et tema i TV 2 SPORTs liveopdatering af kampen. Her svarede tidligere elitedommer Kenn Hansen på spørgsmål fra brugerne. Brugeren "Henrik" spurgte blandt andet:

- Jeg forstår ikke meningen med de gule kort. Nu har Italien lige fået to stk. på tre min. Men det er jo ingen straf. Hvorfor indfører de ikke 10 minutters straf samtidig med det gule kort? Dette ville efter min mening give Belgien et overtag til sidst i denne kamp.

Kenn Hansen svarede:

- Det hedder jo en "advarsel", så derfor kan spilleren jo ikke lave samme forseelse igen, ligesom han jo kan få karantæne senere i turneringen, så på den måde er det jo ikke gratis. Men det er korrekt, at Belgien ikke her og nu får fordel af det, men det er jo sådan at reglerne er skruet sammen.

Afstemning