EM fodbold

De nye 'Roligans' lægger nettet ned: Her gør de rent på gaderne

De irske fans under EM i Frankrig minder på mange måder om den danske Roligan-bevægelse fra 1980'erne.

Overalt hvor de kommer frem, er der fest og god stemning. Modsat mange af de historier, der har været om hooligans, slagsbrødre og voldsmænd under EM, så er den store horde af irske fans en sand fornøjelse at følge på sociale medier.

Her fester de med lokale, danser og synger med modstanderholdets fans - og så rydder de endda op efter dem selv! En video af sidstnævnte er allerede gået verden rundt med tusindvis af delinger på sociale medier og nyhedsmedier.

Minder om Roligans

På mange måder minder de irske fans om den fankultur, der opstod i Danmark i 1980'erne, hvor danske fans blev smittet af fodboldfeberen fra det profilrige og succesfulde mandskab med spillere som Preben Elkjær, Allan Simonsen, Frank Arnesen, Michael Laudrup og Søren Lerby.

Dengang blev de danske fans netop kendt for at feste, drikke igennem og være gennemgående sympatiske og venlige ligemeget hvor i verden, de farede hen.

Det samme kan man så absolut sige om de glade irere, hvilket videoerne i denne artikel også bevidner.

Herfra skal lyde et højlydt SKÅL, og tak for de dejlige videoer. Vi glæder os til endnu flere.