EM i fodbold

Spanien i selvsving: Kan ikke få nok af 'Den Blege Ridder'

Andres Iniesta er arkitekten på det spanske landshold og hyldes for anden gang ved dette EM efter endnu en præstation i verdensklasse.

Se EM på TV 2 og TV 2 PLAY.

Den bedste udgave af Andres Iniesta stråler igen i den spanske nationaldragt.

Det har naturligvis fået de spanske medier til at gå i selvsving over Barcelona-geniet, men også med god grund.

For i Spaniens første kamp mod Tjekkiet lykkedes Iniesta med 85 ud af sine i alt 93 afleveringer - og så stod han for oplægget til Gerard Piqués afgørende scoring. Iniestas fjerde assist ved et europamesterskab.

I fredagens sene kamp mod Tyrkiet var midtbanespilleren med tilnavnet "Den Blege Ridder" igen en sand fryd for øjet. Ud over sine 93 succesfulde afleveringer, hvoraf 40 var på den sidste tredjedel af banen, skabte Iniesta tre chancer til sine holdkammerater og blev for anden gang ved dette EM kåret til kampens bedste spiller.

- Som turneringen skrider frem, skal vi blive bedre, gøre tingene rigtigt og minimere fejlene. Det gjorde vi i dag, sagde Andres Iniesta ifølge uefa.com efter 3-0-sejren over tyrkerne.

- Efter det første mål faldt der ro på, og vi blev bedre på bolden. Så 10 ud af 10 til spillerne og 10 ud af 10 til fansene, som støttede os helt utroligt, sagde han.

Herunder har vi samlet en liste over alle de gange, hvor Andres Iniesta er blevet kåret til kampens spiller ved en slutrunde - og den er ganske lang.

Andres Iniestas ni kåringer til kampens bedste spiller

 1. 2008

  1. EM-semifinale mod Rusland

   Andres Iniesta efter EM-semifinalen mod Rusland den 26. juni 2008.

   Spanien spiller en stor kamp mod Rusland og vinder 3-0. Iniesta kommer ikke på tavlen, men sætter sit præg på kampen.

 2. 2010

  1. VM-gruppekamp mod Chile

   Andres Iniesta fejrer sin scoring mod Chile ved VM i 2010.

   Spanien vinder 2-1. Iniesta scorer spaniernes andet mål, som sikrer dem avancement fra gruppespillet.

  2. VM-kvartfinale mod Paraguay

   Spansk jubel efter 1-0-målet mod Paraguay.

   Paraguay bliver besejret 1-0 på mål af David Villa. Især Xavi og Andres Iniesta finder hinanden godt i løbet af kampen, og Iniesta når at tilbagelægge 10,3 kilometer på de 95 minutter, kampen varer.

  3. VM-finale mod Holland

   Andres Iniesta løfter VM-trofæet i 2010.

   Andres Iniesta store aften, som han altid vil blive husket for. I de absolut sidste minutter af kampens forlængede spilletid banker Iniesta bolden over i det lange hjørne, så Spanien vinder 1-0 og kan kalde sig verdensmester.

 3. 2012

  1. EM-gruppekamp mod Italien

   Claudio Marchisio udfordres af Andres Iniesta.

   Cesc Fabregas redder Spanien fra fiasko mod Italien i gruppespillet ved EM i 2012 - og endnu en gang har Iniesta en afgørende fod med i scoringen. Kampen slutter 1-1.

  2. EM-gruppekamp mod Kroatien

   Andres Iniesta omringet af seks kroatere under gruppekampen mellem Spanien og Kroatien ved EM i 2012.

   I det 88. minut scorer Jesús Navas kampens eneste mål. Igen er Iniesta kampens største oplevelse.

  3. EM-finale mod Italien

   Juanfran og Andres Iniesta jubler over EM-titlen i 2012.

   De spanske spillere kører Italien over og vinder finalen med 4-0. Iniesta dirigerer smukt på midtbanen i de 87 minutter, han er på banen.

 4. 2016

  1. EM-gruppekamp mod Tjekkiet

   Barcelona-spillerne Andres Iniesta og Sergio Busquets jubler efter 1-0-sejren over Tjekkiet i den første gruppekamp ved EM i Frankrig.

   Spanien har problemer med at låse tjekkernes betondefensiv op, men efter 87 minutter sender Iniesta et indlæg ind i panden på Pique, der scorer. Spanierne vinder 1-0 og får dermed en resultatmæssig god start på EM i Frankrig.

  2. EM-gruppekamp mod Tyrkiet

   Tyrkiets Hakan Calhanoglu på boldjagt over for Andres Iniesta i Nice den 17. juni 2016.

   Andres Iniestas niende kåring til kampens bedste spiller kommer i Spaniens anden gruppekamp ved EM. I 3-0-sejren over Tyrkiet viser Barcelona-spilleren, hvorfor han er elsket af så mange fodboldfans. Respekt.