Rio 2016

Lucas Andersen og seks andre er OL-klar for Danmark

Lucas Andersen er det mest prominente navn, der mandag blev meldt klar til at spille OL for Danmark i Rio.

Landstræner Niels Frederiksen er et skridt nærmere sin trup til OL i Rio de Janeiro til august.

Mandag er der sat navne på syv spillere, der skal repræsentere Danmark i turneringen, skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

Der er tale om Lucas Andersen (Ajax), Nicolai Brock-Madsen (Birmingham City), Andreas Maxsø (FC Nordsjælland), Frederik Børsting (AaB), Jakob Blåbjerg (AaB), Casper Nielsen (Esbjerg) og Mikkel Dessler (OB).

Og FC Nordsjællands forsvarsprofil er klar til OL-oplevelsen i Rio.

- Det bliver sindssygt stort, og jeg er rigtig glad for at få muligheden for at spille en så stor turnering i Brasilien og så endda mod Brasilien. Det er noget jeg virkelig ser frem til – og noget ikke mange spillere får chancen for.

- Jeg kan ikke engang fremhæve hvad jeg glæder mig mest til – det er nok det hele – OL er stort, også for os fodboldspillere,” siger Andreas Maxsø i pressemeddelelsen.

Og landstræner Niels Frederiksen er også tilfreds med udtagelsen, der blandt andet forstærker angrebet med de to udlandsdanskere fra henholdsvis Holland og England.

- Jeg er rigtig glad for, at vi med lidt under en måned igen atter har fået nogle vigtige spillere på plads til vores OL-trup, siger Frederiksen og fortsætter:

- Jeg har en fortsat god og positiv dialog med klubberne og er meget tilfreds med den samarbejdsvilje, jeg møder i mange af både de danske og internationale klubber.

- Det er jo hverken en nem situation for dem eller os. Men med de syv nye spillere på plads ser vi også antydningen af en rigtig stærk trup til Brasilien, siger landstræneren.

Målmand Jeppe Højbjerg og angriberen Yussuf Poulsen er allerede tidligere meldt OL-klar, skriver DBU.

Landstræner Niels Frederiksen forventes at præsentere den endelige OL-trup ved et pressemøde mandag den 18. juli.

Ved OL-turneringen er Danmark i gruppe med Brasilien, Irak og Sydafrika.