EM fodbold

Laudrup hylder Zlatans stop: Derfor er det et rigtigt valg

Kæmpe ros fra den måske største danske spiller nogensinde til den måske største svenske spiller nogensinde.

- Det helt rigtige tidspunkt at stoppe på.

Sådan siger Michael Laudrup om meldingen fra den svenske lejr efter at Zlatan Ibrahimovic dagen før skæbnekampen mod Belgien i Nice breakede sit landsholdsstop. Den 34-årige Zlatan siger farvel, så snart Sverige er færdige ved EM - og dermed afskriver han deltagelse ved OL i Brasilien i august, hvor han ellers havde givet grønt lys til at stille op.

- Det er en af de helt store, der siger farvel. Han har været i de tre største italienske klubber Juventus, AC Milan og Inter. Han har været i FC Barcelona og Ajax og senest i Paris SG. Mester med alle klubber (13 mesterskaber, red.). Og han har præget alle klubberne. Det eneste han ikke har nået i sin karriere er at vinde Champions League. Men en stor karriere, siger Michael Laudrup.

Laudrup selv afsluttede sin landsholdskarriere med VM i Frankrig efter nederlaget i kvartfinalen til Brasilien. På den front kan han sagtens forstå tidspunktet for Zlatans stop.

- Han fylder 35 år i oktober, Sverige har en svær VM-kvalifikationsgruppe foran sig med blandt andre Frankrig og Holland, og mon ikke han har set, at det bliver svært at kvalificere sig til slutrunden i Rusland. Så hellere stoppe nu. Og så skal han til en ny klub på sin formentlig sidste kontrakt. Det kræver også sit, at starte et nyt sted - så jeg forstår ham godt, siger Michael Laudrup.

Zlatan Ibrahimovic har været en så markant del af det svenske landshold, at uden ham var Sverige næppe kommet tll dette EM. Han lavede således de tre mål mod Danmark i play-off kampene sidste efterår, der sendte Danmark ud og vores naboer til Frankrig. De har endnu ikke præsteret, svenskerne, og end ikke haft en afslutning indenfor målrammen. Kritikken har været hård ved holdet og selvfølgelig især Zlatan.

- Sådan er det, når en af de store spillere ikke præsterer og hans hold - i dette tilfælde Sverige - er nede. Så kommer kritikken med det samme mod frontfiguren. Samtidig er han en særlig personlighed, der skiller vandene. Men en ting er sikkert - det er et stort tab for svensk fodbold. Zlatan er og har været en af de store, siger Michael Laudrup.