EM fodbold

Betændt forhold og løgne: Derfor smed Ronaldo mikrofonen i vandet

Videooptagelser af Cristiano Ronaldo, der pludselig river en mikrofon ud af hånden på en reporter og kaster den i vandet, går verden rundt.

Året er 2014. Ronaldo sidder til pressemøde for det portugisiske landshold. En journalist præsenterer sig selv.

- Jeg er fra CMTV.

- Hvem? Afbryder Ronaldo.

- CMTV.

- Ah. Jeg ved ikke, hvem det er, så jeg kan ikke svare, siger en tydeligvis irriteret Ronaldo.

Sandheden er nok rettere, at han godt vidste, hvem det var. Men ikke gad at svare.

Året er 2016. Ronaldo bliver spurgt af en journalist fra selvsamme medie:

- Ronaldo, er du klar til aftenens kamp?

Ronaldo tager mikrofonen ud af hånden på journalisten, smider den i vandet, og går videre.

Det kan umiddelbart virke som om, at Ronaldo er krukket og uforskammet, men der er en længere historie bag superstjernens kraftige reaktioner over for CMTV. Et TV-medie fra 2013, der har sine rødder i den portugisiske tabloidavis Correio da Manhã.

En lang historie

Mediet – CMTV – er nemlig ikke bare på kant med det portugisiske landshold på grund af en række kontroversielle historier. Det er også i særdeleshed på kant med Ronaldo. Flere gange har mediet bragt historier om stjernens privatliv. Om stjernens familieliv. Sande eller ej, så har det fået superstjernen på krigsstien.

Det er faktisk kommet så langt, at Ronaldo to gange har truet med at sagsøge CMTV på grund af historier om hans privatliv, som ifølge Ronaldo ikke er sande.

Siden 2014 har den stået på total boykot af mediet fra Ronaldo.

Anspændt før kamp

Men hvorfor så ikke bare afvise pænt, når journalisten kommer gående?

Journalist for den portugisiske sportsavis A Bola, Jose Delgado, forklarer, at mediet og Ronaldos historik samt Portugals pressede situation ved EM er en sprængfarlig cocktail.

Portugal - Østrig

- Timerne op til en kamp er altid svære for spillerne, og jeg tror ikke, det er en god ide, at de blander sig med journalister, for så kan sådan nogle ting ske, siger han ifølge Reuters.

- Ronaldo har været anspændt i de sidste par dage, fordi han ikke har spillet godt i de to første kampe. Vi må se mod Ungarn, om han kan vende tilbage til sit gamle niveau.

Anspændt eller ej, så skal Ronaldo og Portugal for alt i verden have point på kontoen mod Ungarn onsdag aften. Ellers er det farvel og tak til EM.