EM fodbold

Irland sender Mor og Tyrkiet ud: Se dem slå Italien på 59 sekunder

Med en snæver 1-0-sejr over Italien, er Irland for første gang i landets historie videre fra gruppespillet ved en slutrunde.

Irland er klar til ottendedelsfinalen som en af de fire bedste treere ved EM i fodbold.

Det sørgede kantspilleren Robert Brady for, da han efter 85 minutter headede hele Irland i ekstase med det enlige mål i 1-0-sejren over Italien onsdag aften.

Det irske avancement er til gengæld dårligt nyt for Emre Mor og Tyrkiet, som dermed trækker nitten sammen med Albanien som en af de to treere, der ikke går videre til knockoutfasen.

Det irske mål havde ligget og luret kampen igennem. Irerne havde en klar overvægt af spillet mod Italien, som allerede havde kvalificeret sig til ottendedelsfinalen som gruppeetter.

Derfor havde landstræner Antonio Conte besluttet sig for at spare flere profiler og lavet hele otte ændringer i startopstillingen.

Det bar det søvndyssende italiensk spil præg af, og reserverne viste ikke for alvor, at de fortjener genvalg i ottendedelsfinalen mod Spanien. Det lykkedes dog langt hen ad vejen at gøre irerne ufarlige.

Omvendt havde irerne alt at spille for, og kun en sejr ville være nok til avancement. Derfor var spillerne tændte og gik hårdt til italienerne i duellerne for at få sat sig i respekt.

Det lod de azurblå sig ikke kyse af, selv om holdet gerne overlod initiativet til irerne.

I målet var Gianluigi Buffon også valgt fra, og reserven Salvatore Sirigu kom på flere mindre prøver i første halvleg, men han gjorde sig først og fremmest bemærket ved at få et gult kort for at puffe til en provokerende Shane Long.

Senere i halvlegen opstod en situation, hvor der kunne være dømt straffespark til Irland. 

Efter pausen fortsatte Irland med at belejre Italiens banehalvdel, men bolden var ofte i en ufarlig position.

Efterhånden blev irerne tvunget til at satse fremad, hvilket også gav et defensivt italiensk hold bedre vilkår frem ad banen. Pladsen brugte indskiftede Lorenzo Insigne til at sende et skud på stolpen.

Bedst som irerne så ud til at være løbet tør for kræfter, slog Wes Hoolahan et fantastisk indlæg, som via Robert Bradys hoved sikrede en irsk folkefest på lægterne i Lille.

Dermed kunne den irske fest bryde ud i Lille, og deltagelsen i 1/8-finalen mod Frankrig blev en realitet, da dommeren efter tre minuters tillægstid fløjtede kampen af.