EM i fodbold

Sådan forlænger Zlatan landsholdskarrieren: Alle scenarier i sidste gruppe

Zlatan Ibrahimovic spiller sin sidste landskamp i aften - medmindre han finder storspillet frem og sender Sverige videre ved EM.

I EM's gruppe E er der stadig en del åbne spørgsmål, der først bliver besvaret i aftenens sene kampe - og det kan nemt ende med, at det europæiske fodboldpublikum må sige farvel til en af historiens bedste spillere.

Italien er allerede videre fra gruppen i - indtil videre - ganske suveræn stil, men både de belgiske EM-outsidere og Zlatan Ibrahimovic' Sverige risikerer at ryge helt ud af turneringen. 

Svenskerne er i problemer, fordi man kun fik 1-1 mod Irland, og den irske bundprop kan stadig kan nå en plads i 1/8-finalerne hvis alt flasker sig for holdet.

Vi har haft den store kugleramme fremme. Herunder lister vi de mulige scenarier op i gruppe E, hvor Sverige spiller sig selv ud af EM, hvis de ikke vinder over Belgien.

Scenarierne kort og godt - sådan da:

Italien tager førstepladsen i gruppen uanset resultatet af den sidste kamp mod Irland. Italienerne har tre point til Belgien på andenpladsen, men 2-0 sejren i første spillerunde betyder, at italienerne er bedre end belgierne indbyrdes.

Belgien tager andenpladsen i gruppen med en sejr eller uafgjort mod Sverige.

Hvis Belgien taber til Sverige bliver belgierne nummer tre - medmindre Irland samtidig vinder over Italien, for så ender belgierne på fjerdepladsen og er ude af EM.

Hvis Belgien slutter som treer, kan de stadig være færdige ved EM. Det kræver dog, at belgierne taber med mindst fire mål mod Sverige, og dermed ikke slutter blandt de fire bedste treere.

Sverige er klar til 1/8-finalerne med en sejr over Belgien, og er ude af EM med alle andre resultater. Hvis Irland samtidig vinder over Italien, slutter svenskerne som toer i tilfæde af en irsk étmåls-sejr. 

Svenskerne kan også slutte som treer - det sker, hvis den irske sejr er mindst tre mål større end den svenske. Hvis den irske sejr er præcis to mål større end den svenske, er det holdet, der har scoret flest mål, der tager andenpladsen - det andet bliver nummer tre. Hvis holdene har præcis samme målscore, er det UEFAs disciplinær-rangliste ved EM, som først opdateres sent onsdag aften, der afgør de to holds placering. Hvis de to hold også står lige hér, er det UEFAs koefficientliste, der bliver afgørende - og her er Sverige bedst.

Irland kan gå videre som både nummer to og tre med en sejr - det kommer an på Sveriges resultat. Alt andet end en sejr til Irland sender holdet ud af EM.