EM fodbold

Vemodigt farvel til EM's bedste fans: De er ubeskrivelige

De irske fans er opfindsomme og humoristiske. Vi har fundet tre årsager til, at "The Boys in Green" har EM's bedste fans.

De har prydet og erobret bybilledet i samtlige EM-byer, hvor de har spillet.

På vegne af det franske folk tør vi næsten godt garantere, at de irske fans er nogle af dem, der vil blive savnet, når de rejser hjem efter holdets EM-exit imod Frankrig.

I videoen over artiklen har vi samlet en top 3 over de oplevelser, som vi vil huske de irske fans for under deres ophold i Frankrig. En top 3, der fik Flemming Povlsen frem med de helt store roser af de irske fans i studiet.

- Den her fankultur. Det er klasse, og det må vi bare lægge os fladt ned for og sige, det kunne vi godt tænke os noget mere af.

Efter kampen mod Frankrig var det tydeligt at se, hvordan flere spillere var meget berørte, og det gjorde det ikke nemmere, da de skulle over i hjørnet for at tage afsked med deres fans.

- Vores fans er ubeskrivelige. Vi ville gerne være gået videre for deres skyld. Vi håber, vi har gjort folk stolte, for vores fans er fantastiske, og alle derhjemme er fantastiske. Så vi er triste og skuffet over, at vi ikke kunne gå videre, sagde Irlands anfører, Seamus Coleman, efter kampen.

Op til kampen havde der været stor kritik af billetfordelingen fra den irske side. Assistenttræneren Roy Keane fortalte til The Guardian, at de kun havde fået tildelt 4.000 af de i alt 58.000 billetter til stadionet. En beslutning de var skuffede over, fordi de havde regnet med 15.000-20.000.

- Alle gjorde et stort nummer ud af billetfordelingen. Vores havde kun et lille hjørne ved jorden, men de var så højlydte og positive i deres støtte i slutminutterne.

- Det er et specielt bånd imellem fans og spillere, sluttede Seamus Coleman sin hyldest til de irske fans.

De irske fans var ikke de eneste, der var højlydte undervejs i kampen. Roy Keane markerede sig også på sidelinjen, da han brugte de knap så pæne gloser i retning mod den franske bænk.