EM fodbold

Portugal undgår straf efter Ronaldos selfie - Belgien slipper ikke

Portugal slipper for straf, selv om en tilhænger invaderede banen efter 0-0-kampen mod Østrig.

Portugal slipper for straf, selv om en portugisisk tilhænger løb ind på banen og udbad sig en selfie med Cristiano Ronaldo umiddelbart efter Portugals EM-kamp mod Østrig sidste lørdag.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har mandag besluttet at skrinlægge sagen, der blev berømt, fordi Ronaldo beredvilligt stillede op til fotografering få minutter efter at have brændt et straffespark, der kunne have givet hans hold sejren.

Den slags tilskueruorden er imidlertid strengt forbudt i henhold til reglerne om baneinvasion, og derfor risikerede Det Portugisiske Fodboldforbund (FPF) en bøde som ansvarlig for sine egne medrejsende tilhængere.

Mens portugiserne altså slipper for straf, må Det Belgiske Fodboldforbund (KBVB) hoste op med 5.000 euro (cirka 37.000 kroner), fordi belgiske tilhængere tændte fyrværkeri og smed genstande på banen, mens belgierne besejrede Irland med 3-0 den 18. juni.