EM i fodbold

Sigurdsson troede på sensationen: Største øjeblik i min fodboldkarriere

Ragnar Sigurdsson og resten af fodboldheltene fra Island er sensationelt klar til kvartfinalen efter sejr over England.

Se eller gense den islandske triumf på TV 2 PLAY.

De islandske spillere havde på forhånd sagt, at det var en drøm at møde England. Nu har de sendt englænderne ud af EM og er sensationelt klar til kvartfinalen mod Frankrig.

For den tidligere FC København-spiller Ragnar Sigurdsson er det dog ikke den store overraskelse, at Island bliver ved med at levere gode resultater.

- Det er ret simpelt, faktisk. Vi har en plan. Vi tror på de ting, som vi gør. Jeg tror, at det er modet og den styrke, vi besidder som et hold, sagde Sigurdsson efter kampen og blev efterfølgende spurgt til, hvordan det var at høre slutfløjtet.

- Jeg synes, at det var typisk, at dommeren gav dem hjørnesparket. Tiden var løbet ud. Så det havde været typisk, hvis de havde scoret, men vi fik sparket bolden væk, og det er det største øjeblik i min fodboldkarriere.

Kári Árnason er helt på linje med sin makker i midterforsvaret.

- Det her er uden tvivl den største sejr i islandsk fodboldhistorie. Vi chokerede verden i dag. Jeg er ovenud lykkelig. Det er ikke meget at sige. Han sagde det lige før, træneren (Lars Lagerbäck, red.), at han aldrig har tabt til England, og sådan skulle det fortsætte. Og vi gjorde det, sagde Árnason.

- Vi vidste lige nøjagtig, hvad vi gjorde, og Ragnar og jeg har fået så fantastisk et samarbejde, at vi følte, at vi havde det under kontrol gennem hele kampen.

Ragnar Sigurdsson scorede islændingenes første og udlignende mål og blev efter kampen kåret til banens bedste spiller for sin helhjertede indsats i samtlige 93 minutter.

- Vores mål var at komme videre fra gruppespillet. Vi fik England, og vi vidste, at vi havde en god chance for at slå dem, så før kampen vidste jeg, at det var muligt, sagde han og sendte endnu en tak til de islandske fans, der har taget turen til Frankrig.

- De gør en kæmpe forskel. Selv om vi har færre tilskuere, så er det dem, vi kan høre hele tiden. Det er vigtigt for os, og det ved de. De har været fantastiske i fire kampe, så er det utroligt.

Island møder værtsnationen Frankrig i kvartfinalen på søndag.