Fodbold

Brøndby låner igen millioner af Jan Bech Andersen

Brøndby har lånt syv millioner kroner af tidligere bestyrelsesformand Jan Bech Andersen.

Over artiklen kan du høre Jesper Jørgensen, adm. direktør i Brøndby IF, forklare, hvad klubben skal gøre bedre.

For anden gang på to måneder har superligaklubben Brøndby lånt penge af investoren Jan Bech Andersen for at dække klubbens likviditetsbehov.

Brøndby oplyser i en selskabsmeddelelse, at klubben tirsdag har lånt syv millioner kroner, som skal tilbagebetales inden 31. juli 2017.

Ifølge klubben forventes beløbet at opfylde behovet for resten af året, "såfremt alle væsentlige transfertilgodehavender modtages som aftalt i resten af 2016."

Så sent som i slutningen af april lånte Brøndby fire millioner kroner af samme Jan Bech Andersen.

Rigmanden sad som bestyrelsesformand for klubben indtil generalforsamlingen tidligere på foråret, hvor han trak sig fra posten.

Forinden havde han været den direkte årsag til den berygtede Oscar-gate, der fik den daværende cheftræner, Thomas Frank, til at sige op.

Jan Bech Andersen varslede i forbindelse med generalforsamlingen, at han var klar med nye millioner til Brøndby, hvis behovet skulle opstå.

De syv millioner kroner bliver forrentet med fem procent.

Brøndby fastholder forventningerne til årets resultat før skat, hvilket vil sige et underskud i niveauet 15-25 millioner kroner.

Klubben har samtidig påbegyndt arbejdet med at forberede en kapitalemission, som blev godkendt på generalforsamlingen, og som kan indbringe op til 127 millioner kroner.