EM fodbold

Gåsehud: Islandske spillere og fans fejrer en sejr så de små hår rejser sig

De islandske tilskuere driver deres helte frem mod sensationelle resultater ved EM i Frankrig - hør det islandske kamp-brøl fra tribunerne hér.

En af EM-historiens største sensationer nogensinde er en realitet; mandag aften sendte turneringens miniputter fra Island en af verdens største og stolteste fodboldnationer, England, ud af turneringen, og spillede sig i kvartfinalen.

Og hvis du er en af dem, der har set Islands kampe, har du nok bidt mærke i de islandske tilskueres helt specielle måde at bakke deres hold op på.

Pludselig er helt stille fra alle de blåklædte fans - men så kommer brølet og de taktfaste klapsalver, der bliver hurtigere og hurtigere, og driver de islandske spillere frem på fodboldslagmarken som krigstrommer fra tribunerne.

Hør, hvordan det lød fra den islandske kommentator under kampen:

Et 'kampråb', der tilsyneladende vækker en tusind år gammel frygt for de islandske 'vikinger' hos alle modstandere i Frankrig, og sender Island fra det ene sensationelle fodboldtogt efter det andet på de franske stadions.

I videoen over artiklen kan du høre det helt specielle fænomen, da sensationsholdet fejrede sejren over England med de islandsk fans på Stade de Nice.

Og herunder kan du se, hvorfor de var så glade:

Island spiller EM-kvartfinale på søndag kl. 21.00 mod Frankrig.