EM fodbold

Roskilde eller Reykjavik dagen derpå? Har aldrig set noget lignende

Det er dagen derpå i Reykjavik efter Islands fantastiske EM-sensation mod England. Og det er til at se i gaderne, der her til morgen var forladte.

I disse tider med Roskilde Festival og det islandske EM-eventyr er det næsten på sin plads at spørge, om det er i Roskilde eller Reykjavik, der er flest tømmermænd dagen derpå.

TV 2's reporter var tidligt oppe og i gaden for at finde svaret i Reykjavik. Her var der ingen tvivl. De har aldrig nogensinde set Reykjavik beskidt, øde og forladt på den måde før.

- Det er ikke normalt i Reykjavik. I hvert fald ikke på en tirsdag morgen. Og nej, det er heller ikke normalt i weekenderne, fortæller Björk Hauksdottir.

Hun bakkes op af Helga Svinsdottir, der var blandt de få andre i gaden tirsdag morgen kl. 7, hvor de fleste ellers er på vej til at stå op og komme på arbejde.

Har du nogensinde set gaden sådan her?

- Nej, aldrig nogensinde. Efter kampen var alle så glade, og de havde det sjovt. Og her er resultatet… Det er crazy. Jeg tog et billede af det, for jeg har aldrig set noget som det her i byen før, det er crazy, siger Helga Svinsdottir.

Hun var samlet med de mange andre islændinge for at opleve sejren.

- Mit hjerte pumper stadig. Vi gjorde det. Vi slog englænderne og sendte dem hjem. De var så sikre på, de ville sende os hjem, men vi sendte dem hjem, fortæller hun.

Se billederne fra Reykjavik i videoen over artiklen.