Fodbold

Spilleklar Keller forventer tilsvininger: En del af fodbolden

Christian Keller fortsætter karrieren i Viborg, hvor han selv bankede job-søgende på døren.

Over artiklen kan du se og høre størstedelen af interviewet med Christian Keller.

De seneste måneder har været særdeles turbulente for fodboldspilleren Christian Keller. Han løb med holdkammeraten Jonas Borrings kone og har siden været en af de mest omtalte personer i dansk sportspresse.

Men nu håber den 35-årige midtbanespiller på, at fokus igen bliver vendt mod fodboldbanen. Han har nemlig skrevet kontrakt med Viborg.

For et par måneder siden sagde du: ”Hvis jeg ikke spiller i Randers, så spiller jeg ingen steder”. Hvad er der sket siden da?

- Jeg har mærket inde i mig selv, at jeg ikke er færdig med fodbold og har lyst stadig at leve af at spille fodbold. Og jeg er glad for at stå op hver morgen og komme ud og træne. Så jeg føler ikke, jeg er færdig med fodbold, fortæller Keller til TV 2 SPORT.

Kan du forstå, hvis der sidder nogen derude og tænker: ”Han har et standpunkt til han tager et nyt”?

- Det er jeg sgu ligeglad med. Det er ikke sådan, at hvis man siger noget, så er det 100% sikkert. Der er mange, der har prøvet at lave en mening om og ændre noget, de troede var det rigtige. Jeg føler, hvad der er rigtig inde i mig selv. Så folk kan have deres mening, om jeg skal stoppe eller fortsætte. Det kan jeg sgu ikke gå og tage hensyn til, lyder det stålsat fra Keller.

Men noget uortodokst i den verden har den tidligere Lazio-, Torino- og Stabæk-spiller selv været på jobjagt. Det var nemlig Keller selv, der bankede på Viborg-direktør, Morten Jensens, dør.

- Jeg har både undersøgt muligheder ved fodboldklubber, og der er også civile jobs, jeg har undersøgt om var muligt. Det er vel meget normalt, at når man mister et job, så er man nødt til at søge noget nyt, hvis man vil arbejde. Så jeg var ude og undersøge, hvad jeg kunne, og der var forskellige muligheder, fortæller Keller.

Og direktør Morten Jensen tog altså positivt i mod den jobsøgende Keller. Dog med lidt ekstra betænkeligheder.

- Generelt skal vi jo prøve at belyse alle de spillere, vi får ind på bedste vis. Og der har jo været en omtalt sag. Derfor skulle vi også lige grave en tak dybere i det her. Og det har vi gjort både i en intern proces, og også sammen med eksterne samarbejdspartnere.

- Men på bundlinjen stod der, når vi sådan samlede det hele sammen, at alle var interesserede i, at hvis man kunne få en dygtig spiller ind, og det er Christian, jamen, så kan han sammen med de andre, vi har, stå stærkere i forhold til at skabe nogle resultater. Og det er jo det, det handler om for os, siger direktøren.

Hør hele interviewet med Morten Jensen her:

I Viborg venter nu Christian Keller et plads i et velfungerende omklædningsrum. Og her vil hans gerninger i kone-sagen ikke få nogen betydning, spår hovedpersonen selv.

- Jeg tror, det er lukket kapitel. Og alle er kommet videre. Så jeg tror ikke, der bliver noget problem med mine holdkammerater. Det er den fornemmelse, jeg har. Og vi har snakket det hele i gennem med ledelsen. De fokuserer på det fodboldmæssige. Det gør jeg også. Det er derfor, jeg kommer. Det er sgu ikke så meget for at diskutere mit privatliv eller ting, som er sket tidligere i mit liv.

Samme holdning har Viborgs cheftræner, Johnny Mølby. Kone-sagen er glemt. Nu handler det om fodbold.

- Selvfølgelig overvejer man lige af de der ting. Jeg har kun fulgt lidt på sidelinjen ligesom alle mulige andre. Så har jeg selvfølgelig undersøgt nogle ting omkring den person, han er. Og der udstråler han, at han er en topprofessionel fodboldspiller, som har haft en rigtig flot karriere. Derfor er han stadig utrolig fit. Og det har egentlig talt været argument for, at vi har taget ham ind, forklarer Mølby.

Hør og se hele interviewet med Johnny Mølby:

Og når træneren tænker med frisk erindring tilbage på Kellers præstationer i Randers i efteråret.

- Jeg synes, at han absolut var en af profilerne i Superligaen som central midtbanespiller. Jeg tror, at på det tidspunkt var det en spiller, som rigtig mange klubber gerne ville have. Han spillede på højt niveau og var anfører i Randers.

Hvis det lykkes Christian Keller at tilkæmpe sig en plads på holdet i Viborg, skal han ud på de danske stadions og møde fansene for første gang siden hele kone-sagen. Og der vil formentlig vente en tilsvininger.

- Selvfølgelig er jeg godt klar over, at der kommer noget. Det må jeg jo bare tage med. Det vidste jeg jo allerede, da jeg fandt ud af, at jeg ville fortsætte med fodbold. At det vil selvfølgelig komme, når jeg kommer rundt på stadions.

- Men det er jo også en del af det, der er sjovt ved at komme til fodbold. At der er nogen, man hader, og der er nogen, man elsker, og nogen man kan råbe lidt af. Det er bare med til at gøre stemningen endnu bedre, siger han og slutter:

- Hvis det var noget, der kom til at gå ud over mine præstationer, så havde jeg jo ikke valgt at fortsætte med at spille fodbold. Så havde jeg bare trukket stikket.