EM fodbold

Vraget og bitter OB-islænding: Hellere EM end min søns fødsel

OB's anfører kom ikke med i den islandske trup, der lige nu oplever stor succes i Frankrig. Han var endda klar til at droppe sin søns fødsel.

De fleste siger, at det største i livet er deres barns/børns fødsel. Den betragtning deler 30-årige Hallgrimur Jonasson nødvendigvis ikke.

Den islandske midterforsvar spiller til daglig i OB, hvor han er anfører. Han har også været en del af det islandske landshold, der lige nu er i gang med en EM-sensation, selv den største eventyrforfatter vil have svært ved at overgå.

Drømmen om EM fik han ikke opfyldt. Landstræneren Lars Lagerbäck vragede ham nemlig til den endelig EM-trup, og derfor har det været en svær tid for OB's islænding.

- Det er skidt. Jeg gider ikke snakke om det, det gør virkelig ondt. Jeg har været med i samtlige kval-kampe i fem år, og så bliver jeg lige valgt fra til EM. Så det gør virkelig ondt. Men sådan er det, sådan er fodbold. Så er man nødt til at bakke dem op, og jeg har jo masser af kammerater og gode venner deroppe, så jeg er glad på deres vegne, men det er meget bittert, jeg skal være hjemme.

Hvordan har du bearbejdet det at blive siet fra så sent?

- Jeg er nødt til at tænke på mig selv. Jeg har også valgt, at når kampene har været i gang, så har jeg været nede og træne i stedet for at se dem i starten, fordi det var for svært for mig at se dem. Nu synes jeg, jeg er kommet godt over det, og jeg så Englandskampen.

- Det er den første kamp, jeg har set. Det var en rigtig god kamp. Jeg følger dem og snakker med mine kammerater deroppe, men det har været svært. Det må jeg bare sige.

- Heldigvis har jeg haft andre ting at se til. Jeg fik jo et barn her for nogle dage siden, så det var også meget sjovt, at jeg kunne være med til at se det. For ellers havde jeg jo ikke nået fødslen, hvis jeg var i Frankrig.

Hvis du nu kunne vælge, ville du så hellere have været i Frankrig eller med til fødslen?

- I Frankrig, konstaterer Hallgrimur Jonasson helt køligt.

Sønnen kom til verden tidligt lørdag morgen. Han har i forvejen en pige og en dreng, så det var Jonassons tredje barn i rækken.

OB-spilleren fik debut den 16. marts 2008 for Island. Han har spillet 15 kampe og scoret 3 mål. I EM-kvalifikationen frem mod slutrunden i 2016 var Jonasson med i truppen til samtlige kampe for Island. Han kom dog ikke på banen.

I de ni venskabskampe op til EM spillede han en enkelt halvleg i den ene af dem. Han er dog langt fra enig i beslutningen om at vrage ham til den endelige EM-trup.

- Nej, det er jeg ikke. Det er jeg slet ikke. Jeg synes, jeg fortjener at være med. Jeg har gjort det godt her og spillet for en stor klub i Danmark, hvor jeg har gjort det godt. Men de valgte nogle yngre spillere, som aldrig har været med før. Uden at kende dem rigtig godt så tror jeg faktisk, de er rigtig gode. Det er hans valg, han har gjort det godt, og det må jeg bare acceptere.

Hvad gør det ved din fremtid på landsholdet?

- Det ved jeg ikke, det må du spørge dem om. Jeg har intet fået at vide, ingen SMS eller noget som helst, jeg blev bare valgt fra, så…

Vil du gerne tilbage på landsholdet, hvis du kan?

Jeg har ikke besluttet mig endnu.

Kan du være så skuffet, at du siger; når jeg ikke kunne være med til det her, så er det ikke noget for mig?

­- Ja, sagtens.

Hør hele interviewet med OB-spilleren i videoen over artiklen. Her kommer han desuden ind på, hvor meget Island går amok, og hvordan alt har lukket, når Island spiller. Han kalder det nuværende eventyr det største resultat inden for islandsk sport nogensinde.