EM fodbold

De har hyldet politiet og skiftet dæk: Nu får de irske fans æresmedalje

De irske fans har imponeret og opført sig så eksemplarisk, at de nu anerkendes med medalje i Paris.

Fra starten af EM har der været meget fokus på de 24 landes supportere, der i hundredetusindevis er valfartet til Frankrig.

Mens de russiske, engelske og ukrainske fans er blevet fremhævet for en masse vold og negativ stemning, så har lande som Nordirland, Island og Irland fået store roser for deres opførsel.

Faktisk har de i Paris været så imponeret af de irske fans, at de nu får tildelt byens officielle hyldest, i form af byens medalje "Grand Vermeil."

Det afslørede Paris' borgmester Anne Hidalgo onsdag, hvor hun overfor den franske avis L'Équipe kaldte de irske fans "eksemplariske i deres sportsmanship" og roste dem for deres måde at have skabt atmosfære i den franske hovedstad.

Hidalgo afslørede ydermere, at hun allerede har skrevet til den irske præsident Michael D. Higgins, for at fortælle ham om medaljen, som er den mest prestigefyldte af de parisiske hæderbevisninger.

Anne Hidalgo overrækker Grand Vermeil til Rafael Nadal i 2015

Tidligere har blandt andre tennisstjernen Rafael Nadal modtaget en lignende hyldest fra Paris, hvor han har vundet French Open hele ni gange.

Irland nåede overraskende frem til 1/8-finalerne, hvor de franske værter med en kneben 2-1 sejr sendte dem ud af EM.

Det er endnu uvist, hvornår selve overrækkelsen i Paris vil finde sted.

Du kan se om Irlands naboer fra Wales spiller sig frem til semifinalerne, når de fredag møder Belgien - direkte på TV 2 eller PLAY fra klokken 20.00.