EM fodbold

Se listen, der får alle til at grine: Sådan udtog de Islands 23 EM-spillere

Island er repræsenteret ved EM for første gang i landets historie, men det har ikke afholdt vulkanøen fra at tage slutrunden i Frankrig med storm.

Hvordan kan en lilleputnation som Island med bare 330.000 indbyggere være blandt Europas otte bedste fodboldnationer? 

De færreste havde troet det, men ikke desto mindre blev netop dét en realitet, da det islandske landshold mandag aften slog England. Efter en 2-1 sejr over en tradtionsrig fodboldnation med 53 millioner indbyggere.  

I de seneste uger har europamesterskabets mindste nation befundet sig i total fodboldekstase, men fodboldlandsholdet har også imponeret langt ud over egne grænser.

På de sociale medier hylder folk lilleputnationen og laver også sjov med vulkanøens størrelse.

Et tweet viser en humoristisk oversigt over, hvordan de 23 islandske landsholdsspillere er blevet udtaget til EM.

Der har simpelthen ikke været andre at vælge imellem. 

Når først kvinderne, de ældre, dem i hvalindustrien, de syge osv. er trukket fra, ja, så lander tallet altså på 23 - antallet af spillere i Islands EM-trup.

Selvom tallene må anses som en sød joke, så kan man vel næsten konkludere, at ud fra Islands resultater indtil videre i EM-turneringen, så har de heller ikke brug for flere end de 23 spillere.

Næste gang skal de islandske vikinger dog for alvor vise sit værd, når de i kvartfinalen møder Frankrig, der har et stort hjemmepublikum i ryggen.