EM fodbold

Laudrups dom: Nu slutter eventyret for Bale og Wales

Wales' EM er et rent eventyr, men er det nok mod Belgien, der har en Eden Hazard i hopla?

Historien med Wales i denne EM-slutrunde er næsten ligeså god som historien om Island.

Denne lille, stolte nation under Storbritanien, der har taget fusen på langt større hold fra den indledende sejr over Slovakiet, det knebne nedelag til England, der scorede i sidste øjeblik og den klare sejr over Rusland - en kamp hvor russerne virkede underligt uinteresserede, selvom de rent faktisk havde chancen for at gå videre.

Belgien går videre, selvom meget af min sympati ligger hos Wales.

Michael Laudrup

Og så sendte de Nordirland ud. Belgien var på forhånd et af mine outsiderhold til EM-titlen, men jeg synes de var længe om at komme ind i turneringen.

Hvad kan vi så forvente?

Wales vil formentlig stå langt tilbage på banen, og det giver så plads til specielt Gareth Bale i kontraspillet. Walisernes absolutte styrke.

Jeg forventer et belgisk hold, der ikke alene vil være meget på bolden, men også skal være udfordrende i deres spil. Og med det mener jeg, at de er nødt til at skabe ubalance på Wales-holdet med afdriblinger på små områder. For der bliver ikke meget plads.

Belgien skuffede i den indledende kamp mod et stærkt italiensk hold. Langsomt har de forbedret sig og viste det forventede potentiale mod gruppevinderen Ungarn i ottendedels-finalen.

På forhånd troede jeg mest på Spanien, Tyskland og Frankrig i kampen om EM, men havde som sagt Belgien som outsider. Det tror jeg stadig lidt på, for Eden Hazard specielt har fået vores øjne spærret op.

Waliserne må kæmpe sig igennem det her, men de udstråler selvtillid, hvilket også kan mærkes på pressemøderne - spørgsmålet er, om de kollektivt har kvaliteter nok.

Kan Bale gøre det alene?

Naturligvis er Bale den største profil, ikke kun hos Wales, men vel i top 5 i turneringen. Han virker både mentalt og fysisk på toppen, og selvom der er mange, der siger, at Wales er mere end Bale, så rummer han så meget mere end de andre, at det først og fremmest er ham. Han er hurtig i kontraspillet, han har overblikket og han har nogle meget gode afslutninger.

Belgien har flere profiler, men jeg hæfter mig lige nu ved Eden Hazard, der har haft en frygtelig sæson i Chelsea.

Men han kan det ikke ret mange andre kan, udfordre og afdrible en modstander på et meget lille område. Det er vigtigt mod et hold, der står så lavt, som waliserne vil gøre.

Han har et lavt tyngdepunkt, hvirlket gør ham mere bevægelig i afdriblingerne. Og så kan han det næste vigtige efter driblingen - han har taget en beslutning på forhånd, om hvad han så vil. Han kan blive afgørende.