EM fodbold

Belgisk landstræner forsvarer sig efter hård kritik: Strategien var god

Målmand Thibaut Courtois kritiserer Marc Wilmots for det taktiske oplæg efter Belgiens EM-exit mod Wales.

Trods en trup spækket med store stjerner må Belgien rejse hjem EM i Frankrig allerede inden semifinalerne.

Holdet fik ellers en drømmestart med føring på 1-0, men alligevel vandt Wales fredagens kvartfinale med 3-1.

Ovenpå skuffelsen er det tvivlsomt, om Marc Wilmots fortsætter som landstræner. Flere belgiske medier kræver hans afgang, men Wilmots vil først give sig tid til at overveje fremtiden.

- Jeg vil holde lidt ferie først. Jeg vil ikke træffe en beslutning, mens adrenalinen pumper. Jeg behøver tid til at tænke, siger Marc Wilmots.

Også fra spillertruppen får træneren kritik efter nederlaget. Chelsea-målmanden Thibaut Courtois mente, at holdet begik samme taktiske fejl, som da den første kamp ved EM blev tabt 0-2 til Italien i gruppespillet.

- Mod en 3-5-2-opstilling spillede vi med samme taktik og havde de samme problemer. Jeg er nødt til at afmåle mine ord, da jeg ikke vil ødelægge alting. Jeg sagde, hvad der skulle siges i omklædningsrummet, siger Courtois.

Marc Wilmots tager kritikken med ro.

- Jeg forstår Thibauts skuffelse. Han drømte om at vinde EM, og den drøm har han ikke længere, siger landstræneren.

Han argumenterede i stedet for, at dårlig kommunikation på banen kunne være årsagen til Belgiens skuffende resultat.

- Jeg synes, strategien var god. Vi spillede fremragende i de første 25 minutter, hvor vi kom frem og dominerede, men pludselig faldt vi tilbage.

- Måske var der problemer med kommunikationen på banen, men jeg kan ikke trylle. Jeg fortsatte med at råbe og gestikulere, siger Wilmots.

Han tiltrådte som landstræner i 2012, og siden førte han først Belgien til en VM-kvartfinale i 2014, inden det igangværende EM altså sluttede på samme stadie af turneringen.

/ritzau/Reuters