EM fodbold

EM-braget er afgjort på forhånd: Farvel Tyskland

Tyskland kan ikke slå Italien - i hvert fald ikke hvis man skal regne med statistikkerne.

Når Tyskland og Italien brager sammen i kvartfinalen ved EM i Frankrig, så ligner det en sikker sejr til Italien. For selvom det er tyskerne, der er forsvarende verdensmestre og favorit til titlen i Frankrig, så kan man roligt betegne Italien som en skrækmodstander og Tysklands onde ånd.

Det er nemlig aldrig nogensinde lykkedes for Tyskland at slå Italien i en betydningsfuld landskamp.

Italiensk dominans

33 gange har de to nationer mødt hinanden siden 1923, hvoraf otte af kampene har været i EM- og VM-sammenhæng, og her har Tyskland altså aldrig formået at vinde. Fire uafgjorte og fire italienske sejre er det blevet til, senest i EM-semifinalen i 2012, hvor Italien vandt 2-1.

- Vi har ikke noget Italien-traume, slår den tyske landstræner, Joachim Löw, dog fast.

Det bliver dog ikke bakket op af statistikken. Ser man på alle indbyrdes opgør siden 1923, så fører Italien. Regnskabet siger 15 italienske sejre, otte tyske sejre og 10 uafgjorte.

Löw vil have espresso

Som opvarmning til dette mesterskab spillede Tyskland og Italien en venskabskamp i München tilbage i marts måned. Her blev det til en tysk 4-1-sejr - hvilket i øvrigt var den første tyske sejr over Italien i 21 år.

Joachim Löw henviser med et glimt i øjet til, at det tyske mandskab ikke kan bruge den nedslående historik til noget frem mod det kommende opgør.

- Det er kold kaffe. Vi vil hellere have en frisk espresso. Så må vi sørge for, at den smager os rigtig godt på lørdag.

Tyskland er til gengæld den mest vindende nation i EM-sammenhæng, sammen med Spanien. De har begge vundet europamesterskabet tre gange.

Du kan se storkampen på TV 2 og på TV 2 PLAY i aften klokken 21.00 - der er optakt i EM-studiet allerede fra klokken 20.00.

Du kan også følge kampen på TV 2 SPORTs liveblog, hvor Flemming Toft svarer på spørgsmål fra brugerne fra klokken 19.00.