EM fodbold

Dykkere har fundet Ronaldo-mikrofonen: Nu skal den skaffe millioner

CMTV's mikrofon, som Cristiano Ronaldo kastede i en sø, er blevet fundet - og nu bruges den i et velgørenhedsprojekt, der kan indbringe millioner.

For små to uger siden var Portugal et EM-mandskab fyldt med pressede spillere - og ingen mere end Cristiano Ronaldo.

Den 22. juni kammede det over for superstjernen, da en journalist fra den portugisiske TV-station CMTV, som Ronaldo har et mildt sagt anstrengt forhold til, stillede landsholdets anfører et spørgsmål under en gåtur.

Ronaldo flåede simpelthen mikrofonen ud af journalistens hånd, og kastede den i en nærliggende sø. 

Mikrofonkastet blev selvfølgelig genstand for en del opmærksomhed, men de fleste troede nok, at episoden blot var endnu et afsluttet kapitel i en længerevarende fejde mellem TV-stationen og fodboldspilleren.

Nu er der der imidlertid sket nyt. 

Den nu berømte, røde mikrofon med Correiro da Manha TV-logoet på siden er blevet fundet på bunden af søen i Lyon af to dykkere, hyret af TV-stationen selv - og nu planlægger mediet at bruge mikrofonen som hovedpræmie i et velgørenhedsprojekt.

Projektet foregår som en telefon-indsamling til fordel for en institution, som støtter 250 handicappede børn, i byen Funchal på Madeira - hvilket tilfældigvis er Cristiano Ronaldos hjemby.

Frem til den 6. juli har CMTV åbnet en telefonlinje til donationer på nummeret +351 760 20 40 41. Hvert opkald til linjen koster cirka 4,50 kroner plus afgifter, og den, der ringer og donerer flest gange, vinder mikrofonen.

Den samlede omsætning fra indsamlingen går ubeskåret til "Centro de Reabilitação Psicopedagógica da Sagrada Família", som projektet hedder, og alle, der ringer og donerer penge, har chance for at vinde en portugisisk landsholdstrøje.

Cristiano Ronaldo, der er kendt for at donere penge til adskillige velgørende formål, bliver således involveret i endnu et velgørenhedsprojekt - omend på en noget alternativ måde.

Mikrofonen ventes at have en værdi på 2-3 millioner kroner.