EM i fodbold

Fem franske lussinger knuste den islandske EM-drøm

Med fem mål på bare en time sendte Frankrig overraskelsen Island ud af EM.

Se EM på TV 2 og TV 2 PLAY.

Frankrig fik en ønskestart på kvartfinalen mod Island, da Olivier Giroud uden tøven sparkede en lang bold fra Blaise Matuidi mellem benene på den islandske målmand Hannes Halldórsson.

Målet efter 12 minutter var Frankrigs 56. ved EM-slutrunder, og dermed manglede Les Bleus blot en scoring fra at tangere Hollands 57 mål.

Den kom otte minutter senere, da Antoine Griezmann sendte et perfekt hjørnespark ind i hovedet på Paul "Air France" Pogba.

Det var værtsnationens fjerde mål på hovedstød i turneringen, og det er første gang siden EM i 2000, at et hold præsterer det.

Her stoppede den franske målfest dog ikke. Efter 43 minutter øgede Dimitri Payet til 3-0, og dermed blev Frankrig det første hold til at score tre mål i første halvleg af en vind eller forsvind-kamp ved EM.

Rekorden fik lov til at stå i to minutter. Arsenal-angriberen Giroud fandt Antoine Griezmann, der elegant lobbede bolden over en fremadstormende Halldórsson til 4-0.

Efter pausen skulle der gå hele 11 minutter, inden der blev scoret igen. Kolbeinn Sigthorsson kastede sig frem til et indlæg fra Gylfi Sigurdsson, og så var Island på tavlen.

Den nordatlantiske glæde varede dog ganske kort. Lige inden kampuret rundede 60 minutter, hoppede Giroud højere end Sverrir Ingi Ingason og bragte Frankrig på 5-1.

De islandske spillere fik taget afsked med Frankrig og EM-slutrunden med en scoring. Birkir Bjarnason reducerede til 2-5 på et skarpt indlæg fra OB's Ari Skulason.

Frankrig vandt kvartfinalen 5-2 og møder Tyskland i semifinalen. Se den direkte på TV 2 på torsdag kl. 21 med optakt fra kl. 20.