EM fodbold

Tysk EM-chok: Super-Mario er færdig i Frankrig

Den tyske Besiktas-angriber Mario Gomez er færdig ved EM. Sami Khedira og Bastian Schweinsteiger kæmper mod tiden.

Se EM på TV 2 og TV 2 PLAY.

Mens Tyskland spillede sig i semifinalen, så sluttede EM-eventyret for Mario Gomez mod Italien. Det bekræfter det tyske fodboldforbund (DFB) på sin hjemmeside.

Angriberen måtte udgå i anden halvleg af lørdagens kvartfinale med en lårskade, og en MR-scanning viste søndag eftermiddag, at "Super-Mario" har revet en muskel over i sit højre baglår, hvilket bevirker, at han ikke kan spille videre i Frankrig.

Også Sami Khedira og Bastian Schweinsteiger, der fik et slag over knæet, var med på hospitalet i Annecy, men deres skader er knap så alvorlige. De kommende dage skal give svar på deres helbred.

- Om Schweinsteiger og Khedira kan være med i semifinalen på torsdag og i en eventuel finale er i øjeblikket et åbent spørgsmål. Den medicinske afdeling arbejder på højtryk for at få spillerne klar, skriver forbundet.

Dermed kommer landstræner Joachim Löw på arbejde for at blande kortene rigtigt inden semifinalen, hvor han med sikkerhed også må se bort fra den karantæneramte stopper Mats Hummels.

Hummels fik sit andet gule kort i turneringen, og det koster ham en kamp i skyggen.

Löw kalder det "meget bittert", at flere af hans spillere kæmper med skader på så afgørende et tidspunkt.

- Jeg er især ked af det på Marios vegne, for han har leveret stærke præstationer ved EM og ikke bare hjulpet holdet med sine mål, siger den tyske landstræner Joachim Löw.

- Vi må acceptere den nye situation og er nødt til at finde løsninger. Kvaliteten i truppen er høj, og jeg har fuld tillid til alle spillere. Vi vil være klar til torsdag og ser frem mod semifinalen i Marseille.