Fodbold

Spillerforeningen og DBU strides om millionbeløb

DBU og Spillerforeningen er uenige om, hvordan landsholdsaftalen skal læses. Nu skal sagen for en voldgift.

Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) er havnet i en strid om 2,3 millioner kroner, der i løbet af efteråret skal behandles af Danmarks Idrætsforbunds (DIF) appeludvalg.

Det skriver Ekstra Bladet.

På vegne af spillerne på A-landsholdet, U21-landsholdet og kvindelandsholdet har Spillerforeningen ifølge avisen anlagt sagen på grund af manglende betalinger i forbindelse med forsikringer og sponsoraftaler.

- Ja, vi kan bekræfte, der er en sag mellem Spillerforeningen og DBU. Det drejer sig om, at DBU mangler at betale 2,3 millioner kroner til Spillerforeningen i forbindelse med forsikringer og sponsoraftaler, siger Spillerforeningens formand, Jeppe Curth, til Ekstra Bladet.

- Vi har i længere tid været i dialog om en løsning med DBU, men det er desværre ikke lykkes. Derfor må vi have en afgørelse i voldgiftsretten, siger han.

Hos DBU læser man landsholdsaftalen med Spillerforeningen anderledes.

Aftalen blev indgået sidste forår under stor bevågenhed, da DBU ønskede at sænke honoraret til spillerne. I medierne gik de to parter hårdt til hinanden, inden man fandt frem til en løsning.

I dag ønsker DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, ikke at udpensle de nærmere detaljer i den aktuelle tvist over for Ekstra Bladet.

- Men jeg vil godt bekræfte, at vi er uenige om fortolkningen af landsholdsaftalen. Derfor er vi blevet enige om at få løst det i en voldgiftssag i Danmarks Idrætsforbunds højeste appelinstans, siger Høyer til avisen.

DIF's appeludvalg vil ifølge Ekstra Bladet behandle tvisten i løbet af september og oktober.