EM fodbold

Bale om Ronaldo: Det handler om mere end to spillere

Wales mod Portugal i EM-semifinalen bliver et møde mellem Real Madrids Gareth Bale og Cristiano Ronaldo.

To personer vil overstråle alle andre, når Portugal og Wales går på banen til EM-semifinalen onsdag i Lyon.

Her kommer Real Madrid-stjernerne Cristiano Ronaldo og Gareth Bale til at stå ansigt til ansigt og i spidsen for hver sin nation.

I dagene op til opgøret forsøger walisiske Bale dog at nedtone betydningen af de to klubkammeraters møde, og hvilken betydning det får for onsdagens opgør.

- Det handler ikke om to spillere. Det ved alle i virkeligheden godt. Det handler om to nationer, der er i semifinalen. Det er 11 mænd mod 11 mænd, siger Gareth Bale ifølge nyhedsbureauet AFP.

26-årige Bale forklarer, at han ikke har været i kontakt med Ronaldo under EM-slutrunden, hvor Bale har haft succes med tre scoringer foreløbigt for Wales, mens Ronaldo har nettet to gange for Portugal.

31-årige Ronaldo har dog vist tegn på et hidsigt temperament under turneringen, hvor han på et tidspunkt flåede en mikrofon fra en journalist, der stillede spørgsmål.

Gareth Bale ønsker dog ikke at spekulere på, hvordan klubkammeraten og verdensstjernen går og har det i øjeblikket.

- Jeg kan ikke kommentere, hvordan han har det, eller hvad han laver. Jeg er sikker på, at han havde sine grunde til at gøre, som han gjorde. Det er aldeles op til ham.

- Jeg føler mig godt tilpas. Vi nyder det her, nogle gange er man nødt til at være ansvarlig, og at lave interviews er en del af det, siger Bale.

I optakten til onsdagens møde har der været stort fokus på de to verdensstjerners forhold til hinanden, og det skulle Bale også svare på mandag.

- Selvfølgelig kommer vi fint ud af det med hinanden i Madrid. Vi nyder at spille sammen, siger Bale ifølge Reuters.

Cristiano Ronaldo og Gareth Bale har vundet to Champions League-titler sammen de seneste tre sæsoner, og Bale har da også ros til sin klubkammerat.

- Ronaldo er en fantastisk spiller, men vi taler om, hvad vi selv kan gøre, og vi bekymrer os ikke om modstanderen. Det handler om, hvordan vi præsterer som hold.

- Det er en drøm at vinde turneringen, men vores mål er at sikre, at vi vinder den næste kamp mod Portugal. Der er ingen stjerner på vores hold, og vi føler os alle som brødre. Vi tager bare hver kamp, som den kommer, og det har virket ind til nu, siger Bale til tyske dpa.

Wales besejrede Belgien 3-1 i kvartfinalen, mens Portugal spillede sig i semifinalen ved at besejre Polen efter straffesparkskonkurrence, og selvtilliden i den walisiske lejr er stor.

- Vi har alle troet på det fra starten. Som vi har sagt mange gange, så kom vi her for at gøre et stykke arbejde, og ultimativt, så ønsker vi at vinde turneringen, siger Bale ifølge Reuters.

Hos Portugal måtte Real Madrids forsvarsspiller Pepe stå over mandagens træning med muskelsmerter, men Pepe forventes at være spilleklar.

Wales er uden Aaron Ramsey og Ben Davies mod Portugal, da begge spillere har karantæne.

 • Alder

  26

  31

 • Nuværende klubhold

  Real Madrid

  Real Madrid

 • Anslået markedsværdi (euro)

  80000000
  110000000
 • Spilminutter ved EM

  443
  510
 • Mål

  3
  2
 • Assists

  1
  2
 • Skud på mål (inklusiv blokerede)

  20
  38
 • Succesrate på afleveringer (i procent)

  76
  89
 • Gule/røde kort

  0
  0
 • Offsides

  1
  11
 • Vundne hovedstødsdueller

  19/39

  9/25

Hvem synes du er den bedste af de to?