EM fodbold

Nye billeder afslører: Ronaldo tvang holdkammerat til at sparke straffespark

Cristiano Ronaldo viste sig som en ægte anfører og leder, da Portugal skulle udvælge sine straffesparksskytter i kvartfinalen imod Polen.

Portugals landstræner Fernando Santos er en rutineret træner med flere hunderede kampe på højeste niveau.

Det var dog en anden, der viste sine sande lederevner, da Portugal skulle udvælge skytter til straffesparkskonkurrencen imod Polen. Det afslører nye billeder fra et kamera på sidelinjen.

Da de 120 minutter var overstået i kvartfinalen var stillingen 1-1. Og så var det, at Ronaldo trådte i karakter med en besked rettet direkte imod midtbanespilleren Joao Moutinho:

- Hey! hey! Kom og spark. Du sparker godt. Hvis vi taber, så fuck det. Vær stærk og gør det godt. Vær stærk, råbte Ronaldo mod Moutinho, mens sidstnævnte kom gående langsomt tilbage på banen.

- Det er i Guds hænder nu, tilføjede Ronaldo videre, mens han gestikulerende prøvede at tage presset af Moutinho.

Den lille portugiser er ellers en af Portugals mest rutinerede spillere med 29 år og 87 landskampe, men tager man et kig i historiebøgerne, kan man finde et spark, der måske har siddet i baghovedet på Moutinho.

Da Portugal i 2012 tabte EM-semifinalen til Spanien efter straffesparkskonkurrence, var det netop Joao Moutinho, der brændte det første spark for portugiserne.

Denne gang gik det anderledes. Som du kan se i videoen over artiklen, var det klogt at lade Moutinho sparke. Han var en af skytterne, der scorede sikkert. Du kan i øvrigt gense den nervepirrende straffesparkskonkurrence her: