EM fodbold

Træner efter vild beskyldning om aldersfusk: Er det en joke?

18 år eller 23 år? Den portugisiske landstræner er ikke i tvivl om sin unge guldfugls alder.

Den portugisiske landstræner Fernando Santos giver selvsagt ikke meget for beskyldningerne om, at holdets stjernefrø Renato Sanches i virkeligheden skulle være 23 år gammel i stedet for 18.

På et pressemøde onsdag, blev han forholdt til den franske trænerlegende Guy Roux' beskyldninger om, at Sanches' alder bør undersøges nærmere, og det var en målløs Santos, der svarede:

- Alle ved, at han er født i Portugal. Han er 18 år gammel. Jeg er 61 år gammel. Jeg blev født for 61 år siden, så jeg er 61. Han blev født for 18 år siden. Ingen tvivl om det, slår Santos fast.

- Det er jo en joke. Det er larm i mine ører. Jeg er fokuseret, ligesom mine spillere er. Vi ønsker at nå finalen, konkluderer Santos

Historien om Sanches' alder startede allerede inden EM, da træneren for Sporting Lissabon i hjemlandet startede rygtet. Årsagen er, at Sanches fødselsdag først blev registreret i 2002, og ikke i 1997, hvor han - ifølge fødselsattesten - er blevet født. 

Forklaringen er, at faden og moderen blev skilt, da Sanches var spæd, og faderen først fem år senere kom tilbage til Portugal og registrerede fødselsdagen.

Renato Sanches selv har også afvist beskyldningerne klart og tydeligt.