EM fodbold

Hælmål, selfie og frustrationer: Se Ronaldos EM på godt og ondt

En af verdens bedste fodboldspillere har haft en turbulent EM-slutrunde, hvor holdet kun knebent sneg sig videre fra gruppespillet.

I aften spiller Portugal semifinale mod Wales, og det er et portugisisk hold, der endnu ikke har vundet en kamp i ordinær spilletid. Skuffende resultater i gruppespillet og kun smalle sejre over Kroatien og Polen.

Verdensstjernen Cristiano Ronaldo har leveret svingende præstationer undervejs, hvor han også har gjort sig bemærket uden for banen.

Fra brændte chancer og straffespark til fan-selfies og frustrationer på journalister. Stjernens episoder er samlet i tidslinjen herunder.

Ronaldos EM i overskrifter

 1. EM16

  1. Dårlig start

   I Portugals første kamp ved EM skuffede Ronaldo med brændte chancer og flere dårlige frispark.

  2. Brændt straffespark

   Kampen bød på masser af chancer til Ronaldo, men han formåede kun at score på offside. Præstationen kulminerede med et misbrugt straffespark.

   Læs også: Hvor er den rigtige Ronaldo?

  3. Selfie med baneløber

   Efter slutfløjtet kom en ung fyr løbende for at tage en selfie med Ronaldo.

   I første omgang rev en vagt den portugisiske fan væk, men superstjernen fik råbt vagten op. Og når Ronaldo taler, så lytter man tilsyneladende, som du kan se i videoen.

  4. Frustration over journalist

   Pres og forventninger hviler tungt på skuldrene af Real Madrid-stjernen. Så da et medie, som Ronaldo gennem længere tid har taget kraftig afstand til, Correio da Manhã, dristede sig til at stille et spørgsmål, tabte stjernen besindelsen og kastede mikrofonen i en sø.

   Mikrofonen blev efterfølgende fundet af en dykker og brugt i et velgørenhedsarrangement.

  5. Hælmål og EM-rekord

   Ronaldo fik gang i sit spil og blev dobbelt målscorer i den uafgjorte kamp mod Ungarn. Det ene mål blev endda med hælen bagom støttebenet.

   Med sine to mål mod Ungarn er Ronaldo den første spiller til at score i fire EM-slutrunder.

  6. Assist og kvartfinaleklar

   Indskiftede Ricardo Quaresma scorede sejrsmålet med assist fra Ronaldo. Det skete i den forlængede spilletids døende minutter, efter at ottendedelsfinalens ordinære spilletid endte 0-0.

  7. Baneløber jagter Ronaldo

   I kvartfinalen mod Polen måtte Portugal helt i straffesparkskonkurrence for at sikre sig pladsen videre i slutrunden.

   Undervejs i den ordinære spilletid fik Ronaldo en hovedrolle sammen med en baneløber, der dog hurtigt blev nedlagt af en flok af vagter.

   UEFA idømte efterfølgende Portugal en straf på 52.000 kroner for baneløberen.

  8. Ronaldo viser lederevner

   Da Portugal skulle udvælge skytter til straffesparkskonkurrencen imod Polen, var det Ronaldo, der overtalte midtbanespilleren Joao Moutinho:

   - Hey! hey! Kom og spark. Du sparker godt. Hvis vi taber, så fuck det. Vær stærk og gør det godt. Vær stærk, råbte Ronaldo mod Moutinho, mens sidstnævnte kom gående langsomt tilbage på banen.

   Da Portugal i 2012 tabte EM-semifinalen til Spanien efter straffesparkskonkurrence, var det netop Joao Moutinho, der brændte det første spark for portugiserne, så opbakningen fra Ronaldo har været vigtig for ham.

  9. Mulig finale og målrekord

   Cristiano Ronaldo mangler én scoring i at tangere Michel Platinis rekord med ni scoringer ved EM-slutrunder. Med to scoringer mod Wales kan Ronaldo dermed sætte sig alene på rekorden.

   Derudover vil en sejr over Wales sende Ronaldo og Portugal i EM-finalen.