EM fodbold

Laudrups dom: Ja - Bale er skarpest, men Ronaldo vinder

Det kan godt være, at Bale har set skarpere ud under EM, men Michael Laudrup tror, at det bliver Ronaldo, der går i finalen.

- Bale er bedre end Ronaldo - lige nu! 

Sådan siger TV2’s ekspert Michael Laudrup før aftenens semifinale mellem Wales og Portugal. Og selvom han holder med Wales, så tror Laudrup på, at Portugal når finalen. Fordi Ronaldo har bedre medspillere end Bale - og fordi waliserne er hårdt og nok afgørende ramt med Aaron Ramseys fravær.

- Der venter en stor duel mellem Gareth Bale og Cristiano Ronaldo. To af EM’s absolut største stjerner, to der til dagligt spiller sammen i Real Madrid, to centrale angribere - hvor Bale nok er lidt mere bevægelig end Ronaldo, siger Michael Laudrup.

- Ser vi på den øjeblikkelige form, så virker Bale i lidt bedre stand end Ronaldo. Begge har haft en lang sæson hos Real Madrid, men Bale har haft sine pauser med skader, mens Ronaldo stort set har spillet det hele. Reaktionen kom mod slutningen, hvor han ikke præsterede som ventet i madrilenernes sidste kampe i Champions League. Han var ikke med i den ene semifinale mod Manchester City, og var ikke på toppen i finalen mod Atletico Madrid. To sjældne ting - spørgsmålet er om han var slidt.

Michael Laudrup har vurderet de to superstjerner over for hinanden:

 • Laudrups vurdering

  Bale er en mere bevægelig forward end Ronaldo. Han er hurtig, især over lange distancer (30-40 meter). Hans venstre ben er klart bedre end det højre. Hans afslutninger skal næsten altid komme fra venstre benet. Han er udholdende og stærk i hovedspillet. Hans problem er de forholdsvis mange muskelskader i så ung en fodboldalder (26 år - Ronaldo er 31 år)

  Næsten en komplet spiller. Sparker godt med begge ben. Fysisk stærk. Spiller virkelig mange kampe og er en spiller man kan regne med 90-95% hver eneste gang. Han er en vinder, der helst selv vil afgøre tingene. Han vil selv score, og den egoisme har gjort ham til det han er

 • Assist-rollen

  Bale har lidt det samme som Ronaldo med hensyn til assist-rollen: han vil helst gør tingene selv. Han har ikke så meget blik for medspillerne, måske fordi kvaliteten hos Wales generelt ikke er som hos Real Madrid. Bale er - som Ronaldo - egoistisk, og det skal spillere af deres typer vel være

  Ronaldo er trods statistikken ikke den fuldendte assist. Fordi han helst vil lave målene selv. Det er sjældent han, som Messi, opfinder en frispilning til en medspiller. Ofte inviterer han til 1-2 spil, men det er for at få bolden tilbage, så han selv kan afgøre tingene

 • EM-turneringen

  Bale har haft godt af de mange pauser, han har haft hos Real Madrid i den forløbne sæson. Selvom det er tankevækkende med muskelskader hos en forholdsvis ung spiller. Men han har fungeret flot under dette EM, og så absolut været manden bag Wales-succes historie. Han virker fysisk og psykisk på toppen

  Jeg vil ikke sige, at jeg er skuffet over Ronaldo ved dette EM, men jeg havde forventet mig mere fra hans side. Sammen med Messi har han været verdens bedste de seneste 5-6 år, så vi håber hver gang på noget særligt. Han har spillet et par gode kampe og et par la-la. Og la-la er ikke nok for Ronaldo - og heller ikke for os andre. Jeg synes jeg har set, at han har haft sine problemer i slutningen af sæsonen i Real. Det har ikke været den samme Ronaldo her, som tidligere. Han spiller på et godt hold, men jeg synes også han er blevet offer for Portugals tilgang til kampene.

 • Semifinalen generelt

  Bale er på et dårligere hold end Ronaldo, men virker i bedst form af de to. Til gengæld tror jeg det bliver afgørende, at Wales er uden bindeleddet Aaron Ramsey, der er ude med karantæne. Jeg kan ikke se, hvem der skal sætte iscene op mod Bale og Kanu. Portugiserne kan holde al deres fokus på Bale. Derfor tror jeg på dem i finalen.

  Portugals tilgang til kampene har skuffet mig. De har så mange gode spillere fra klubber som Benfica, Porto, Sporting samt de store ligaer i Tyskland, England og Spanien. Alligevel har det stort set ikke været positiv fodbold. De har ikke vundet en ordinær kamp, og er i semifinalen - det er da flot. Men jeg ville gerne se noget mere fra dem.