EM fodbold

Laudrup dybt imponeret over Ronaldos svæv: Han hænger bare deroppe

Ronaldo er manden, som alle taler om dagen derpå. Nu kan den 31-årige superstjerne måske tage en titel med landsholdet.

- Nu er det pludselig Ronaldos EM. Flot, flot mål, der viser hans klasse.

Sådan er Michael Laudrups reaktion på semifinalen i Lyon, og Portugals 2-0 sejr over Wales. Skabt først og fremmest af Cristiano Ronaldo med 1-0 målet på hovedstød.

- Vi har vel alle været skuffede over hans præstationer i turneringen - indtil denne kamp. Så viser han mere energi end tidligere, og så kom det mål, der afgjorde semifinalen. Han hænger bare deroppe meget flot og atletisk, og der er smæld på selve hovedstødet. Et klasse-mål, siger Michael Laudrup.

- Det gik nogenlunde som ventet. Wales var en enmandshær med Gareth Bale. Han havde nogle gode forsøg før pausen, arbejdede ihærdigt i Ramseys fravær, men måtte langt tilbage på banen for at føre bolden frem. Wales havde ganske enkelt for lidt til at støtte ham, og til at udfordre portugiserne, uddyber Laudrup.

Alle snakkede om Ronaldo efter kampen. Duellen mod Bale blev vundet af den 31-årige portugiser, der har været tæt på tidligere, men nu kan øjne ikke alene finalepladsen, men også en endelig triumf. Portugal var tæt på i 2004 på hjemmebane, men tabte EM-finalen til Grækenland. I den turnering startede Ronaldo som indskiftningsspiller som 19-årig, men endte i startopstillingen.

- Nu har han muligheden for at få den helt store triumf, som han faktisk kun mangler med landsholdet. Og sker det, så er det hans sæson. Han lavede det afgørende mål med Real Madrid i Champions League finalen, selvom han ikke var helt på toppen, og så nu i finalen efter en op-og-ned slutrunde for ham. Men han bragte sig selv i centrum mod Wales, som vi har oplevet det tidligere, siger Michael Laudrup, der kalder semifinalen en skuffelse, selvom den formede sig, som han havde ventet.

- En langtrukken 1. halvleg, med lidt mere liv efter pausen, et drøngodt mål af Ronaldo og et portugisisk hold, der var bedre end waliserne. Ramseys fravær blev mærkbart som ventet, og vi må bare sige, at det, Wales har lavet her, var flot, men så var der ikke mere kvalitet tilbage, siger Michael Laudrup.

Portugal skal på søndag i finalen møde vinderen af den anden semifinale i Marseille mellem Tyskland og Frankrig.

Chat med Michael Laudrup i aften fra klokken 19 i vores liveblog på em.tv2.dk. Semifinalen mellem Frankrig og Tyskland vises på TV 2 med optakt fra klokken 20.