EM fodbold

Se de vilde tal: Så højt hoppede Ronaldo ved historisk hovedstød

Cristiano Ronaldo var højere oppe end overliggeren, da han scorede mod Wales i EM-semifinalen.

Se EM på TV 2 og TV 2 PLAY.

Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo blev historisk, da han scorede sit niende EM-mål i semifinalen mod Wales onsdag aften.

Lige så imponerende var måden, han scorede målet på. Det har fået L'Equipe til at se nærmere på scoringen, og i analysen har den franske sportsavis fået hjælp af nationens landstræner i volleyball, Laurent Tillie.

På indlæg fra Raphaël Guerreiro tog Ronaldo tilløb og sprang højere end walisiske James Chester og headede bolden ind bag en chanceløs Wayne Hennessey.

L'Equipe har analyseret sig frem til, at portugiseren havde et vertikalt hop på 76,2 centimeter, og at hans hoved var 2,61 meter over jorden, da han ramte bolden. Det er højere end overliggeren, der svæver 2,44 meter over målstregen.

Laurent Tillie oplyser, at de bedste volleyballspillere oftest har et vertikalt hop på mellem 95 og 110 centimeter, og at enkelte har været oppe på 130 centimeter. Samtidig påpeger han, at de ikke står over for modstandere i direkte dueller, som Ronaldo gjorde.

- Han lykkedes det med, jeg kalder "HVA": Hop, vent og angrib. Det mest imponerende var ikke, hvor højt han hoppede, men hvor længe han blev i luften. Det gav ham chancen for at angribe bolden så aggressivt, siger Tillie til sportsavisen.

L'Equipe skriver, at Cristiano Ronaldo var i luften i 0,73 sekund, og at bolden have en fart på 71,3 km/t i øjeblikket efter kontakten med Ronaldos pande.

- Store aktører hopper op og falder ned på én gang. For at opnå "HVA" handler det selvsagt om smidighed, men også om træning af mavemusklerne, siger Tillie.

Portugal - Wales