EM fodbold

To superstjerner - ét nummer: Laudrup sikker på nummer 7 afgør EM

Der står nummer syv på ryggen af de to spillere, der kan blive den afgørende faktor i EM-finalen. Det mener fodboldboldekspert Michael Laudrup.

TV 2 viser EM-finalen med optakt fra kl. 19.55

Frankrig møder Portugal foran hjemmepuplikummet i Paris, når vinderen af EM i fodbold 2016 skal findes søndag aften. Her bliver det en direkte duel mellem de to nationers nummer syv, der begge kan få en afgørende rolle i skæbneskampen. 

Det mener fodboldekspert Michael Laudrup, der har set nærmere på de to profiler for deres respektive landshold, nemlig Antoine Griezmann og Cristiano Ronaldo.  

- Det er klart, at det er de to spillere, vi snakker om. Det er om nogen de to, der kan gå ind og afgøre finalen i morgen, siger han. 

Gjorde kritikerne til skamme

Frankrigs nummer syv, Antoine Griezmann, er med seks mål i slutrunden placeret øverst på topscorerlisten ved dette års EM. Den lille franskmand har haft en afgørende betydning for Frankrigs succes. 

Efter åbningskampen mod Rumænien stod kritikerne ellers i kø for at revse den unge franskmand for en sløj præstation. En kritik, Griezmann hurtigt fik gjort til skamme. 

- Han har vist sig at være afgørende hos såvel Atletico Madrid som på det franske landshold. Han startede lidt blødt i den her turnering. Efter de første kampe var der en del kritik af ham, men han er kommet meget stærkt tilbage. I semifinalen var han totalt afgørende mod Tyskland, siger Michael Laudrup.

Mangler at se topniveauet

Om der står Real Madrid eller Portugal på brystet af Cristiano Ronaldo, det gør ingen forskel. Forventningerne til den 31-årige portugiser er tårnhøje uanset. 

Men ved slutrunden i Frankrig har verdensstjernen haft svært ved at finde frem til det niveau, der har sikret ham titlen som verdens bedste fodboldspiller hele tre gange. 

- Cristiano Ronaldo har vist mindre, end vi har forventet. Det skyldes, at han igennem de sidste mange år har været en af de to bedste fodboldspillere i verden, og så forventer man bare noget ekstra, siger Michael Laudrup.

På trods af at Ronaldo ikke har leveret på det niveau, man kan forvente, så har han alligevel vist sig som den bedste spiller på det portugisiske landshold. 

- Han har ikke helt leveret på sit bedste niveau i den her slutrunde. Men så går han alligevel ind og er afgørende. Han scorer to mål i en vigtig puljekamp og scorer et fantastisk mål i semifinalen og er afgørende i kvartfinalen.

Dermed skal niveauet på øverste hylde findes frem, hvis Portugal skal have en chance for at slå hjemmebanefavoritten fra Frankrig. 

- Så han er bare den spiller, som skal fungere, hvis Portugal skal have en chance for at vinde det trofæ, som man har gået og sukket efter i 12 år siden nederlaget til Grækenland i 2004, siger Michael Laudrup.