Fodbold

Barcelona latterliggjort: Messi-kampagne slår fejl

Storklubben har lanceret en kampagne til støtte for Lionel Messi efter dennes dom for skattesvig - men reaktionerne har været det modsatte.

FC Barcelona lancerede lørdag en kampagne til støtte for Lionel Messi, der forleden lige som sin fader blev idømt 21 måneders betinget fængsel for skattesvig. Men kampagnen er ikke kommet godt fra start.

Barcelona er nærmest blevet latterliggjort på sociale medier, siden kampagnen #WeAreAllLeoMessi blev indledt med svulstige ord fra præsident Josep Maria Bartemeu.

- Leo, de, der angriber dig, angriber Barça og klubbens historie. Vi vil forsvare dig til den bitre ende. Sammen for evigt!, skrev han i et tweet.

På hjemmesiden opfordrede klubben dens fans til at vise sin støtte til Lionel Messi ved at bruge hashtagget #WeAreAllLeoMessi i opslag på sociale medier sammen med billeder, hvor fansene rækker ti fingre i vejret - Messi spiller med nummer 10 - for ”at vise deres ubetingede støtte,” som klubben skriver.

- For at gøre det klart, at ”vi er alle Leo Messi”, vil vi lade Leo vide, at han ikke er alene. Alle medlemmer, fanklubber, fans, idrætsfolk, medier og alle andre er inviteret til at deltage, skriver klubben - givetvis i et forsøg på at overbevise Lionel Messi om, at han stadig er elsket og skal blive i klubben.

Men det budskab er der ikke mange, der kan relatere til. Ikke mange kan forstå, hvorfor de skal hylde en skattesvindler, der har tjent hundredevis af millioner på at spille fodbold. Og samtidig lægger kampagnen sig ordmæssigt op ad andre støtte-kampagner som #jesuisparis - der skulle vise sympati for ofrene for terrorangrebene i Paris.

Overalt på Twitter kan man finde opslag, der gør grin med kampagnen, og på klubbens eget opslag om lanceringen af kampagnen er reaktionerne nådesløse.

Reaktioner:

Blandt danske reaktioner kan man tage bl.a. Ekstra Bladets fodboldreporter Gisle Thorsen:

Sportsjournalist Arnela Muminovic, der er tilknyttet DR’s EM-dækning:

Dommer Kenn Hansen:

Conte/Nestor, Tipsbladet: