Dommerekspert om Payets tackling på Ronaldo: Ikke en gang til gult kort

Dimitri Payets tackling på Cristiano Ronaldo skulle have givet et portugisisk frispark, men den er ikke en gang til gult kort, mener Kenn Hansen.

Se EM på TV 2 og TV 2 PLAY.

EM-finalen blev en profil fattigere efter bare 25 minutter, da Cristiano Ronaldo måtte lade sig udskifte.

Portugiseren blev tacklet af franske Dimitri Payet, men fik ikke frispark af kampens dommer Mark Clattenburg. Det skulle han dog have haft, mener tidligere fodbolddommer Kenn Hansen.

- Ved første øjekast synes jeg faktisk, at det ser helt rent ud, men jeg kan så godt se, at det andet knæ går ind og rammer Ronaldo i tacklingen, sagde Kenn Hansen i TV 2's EM-studie i pausen.

Er det til gult kort?

- Nu skal vi passe på, at vi ikke blander konsekvensen sammen med det, der rent faktisk bliver gjort. Når det ender, som det gør, så vil det klart have været mest logisk at give en advarsel, men kigger jeg helt nøgternt på kontakten, så synes jeg faktisk ikke en gang, at der er et gult kort, svarer Hansen og fortsætter:

- Jeg ved godt, at det kan lyde helt vanvittigt, når en mand må udgå med en skade, men jeg må bare sige, at den tacklende fod rammer bolden. De andre knæ støder sammen. Han (Payet, red.) kommer med høj fart, så man kunne argumentere for et gult kort, men vi er ikke ude i, at det er en kæmpe svinestreg. Det er et hændeligt uheld, som jo er frygteligt at se på.

Det er endnu uvist, hvor alvorlig omfanget af Cristiano Ronaldos skade er.

Følg EM-finalen mellem Portugal og Frankrig i vores liveblog på em.tv2.dk eller klik på linket herunder.