Lykkelig Ronaldo: EM-triumf er for alle portugisere og migranter

Portugals anfører forsøgte at spille videre, men smerte i knæet gjorde det umuligt, siger han.

Det portugisiske fodboldlandsholds anfører, Cristiano Ronaldo, dedikerer søndagens slutrundesejr mod Frankrig og den samlede EM-triumf til "alle portugisere og alle migranter".

1-0-sejren kom i hus i den forlængede spilletid, da indskiftede Eder afgjorde kampen. Inden da havde Ronaldo selv forladt banen midtvejs i første halvleg med en skade.

- Det var ikke den finale, jeg havde ønsket, men jeg er meget glad. Det er et trofæ for alle portugisere, alle migranter, alle de folk, der troede på os, så jeg er meget glad og meget stolt, siger Real Madrid-stjernen.

Tårerne endte med at være af glæde hos portugisiske Cristiano Ronaldo, der blev tvunget ud af søndagens EM-finale mod Frankrig med en skade, men alligevel kunne løfte trofæet efter 1-0-sejren.

- Jeg er meget lykkelig. Jeg har ventet på dette meget længe, helt siden vi tabte finalen på hjemmebane i 2004 (til Grækenland, red.). Jeg har bedt Gud om en ny chance, siger Portugal-anføreren ifølge NTB.

1-0-sejren kom i hus i den forlængede spilletid, da indskiftede Eder afgjorde kampen. Inden da havde Ronaldo selv forladt banen midtvejs i første halvleg med en skade.

- Portugiserne fortjener dette, og vores spillere fortjener det. I dag var jeg så uheldig at blive skadet, men jeg fortsatte med at tro på, at disse spillere med trænerens strategi ville være stærke nok til at klare det. Det er et af de lykkeligste øjeblikke i min karriere, siger Ronaldo.

Det er første gang, at Ronaldo, der har vundet masser af titler på klubplan, løfter et trofæ med landsholdet.

- Jeg har ønsket så stærkt at vinde noget med landsholdet, og nu har jeg opnået det. Jeg vil takke drengene, træneren, alle i staben og alle, der har støttet os.

- For mig er dette et unikt øjeblik, et uforglemmeligt øjeblik. Jeg har grædt meget i dag, fortæller Real Madrid-stjernen.

Cristiano Ronaldo skiftes ud i Portugal-Frankrig

Cristiano Ronaldo havde indtil udskiftningen i finalen spillet samtlige minutter ved turneringen for sit land. Men smerten efter et sammenstød med Frankrigs Dimitri Payet tidligt i kampen var for stor til, at han kunne fortsætte.

- Jeg forsøgte at komme tilbage. Mit knæ hævede, og jeg kunne ikke. Der var for meget smerte, siger Cristiano Ronaldo ifølge AFP.

Ifølge spanske medier viser de foreløbige undersøgelser, at Ronaldos skade ikke er alvorlig.