EM fodbold

Efter EM-triumfen: Har Ronaldo allerede sikret sig Ballon d'Or?

Cristiano Ronaldo er nu storfavorit til at tage titlen som verdens bedste fodboldspiller i januar - i hvert fald hos bookmakerne.

Verdens to absolut bedste fodboldspillere, argentinske Lionel Messi og portugisiske Cristiano Ronaldo har i næsten et årti været hovedpersonerne i en rivalisering, hvis lige sporten aldrig tidligere har oplevet.

I de seneste otte år i træk har de to superstjerner skiftedes til at vinde FIFA Ballon d'Or - på dansk kendt som 'Den Gyldne Bold' - som hvert år gives til verdens bedste fodboldspiller som bevis på titlen og æren.

Lige nu er det Lionel Messi, som vandt Ballon d'Or 2015 i januar, der officielt kan kalde sig verdens bedste, men før ham var det Cristiano Ronaldo - to gange. Men før ham var det igen Messi - fire gange - og før ham igen Ronaldo. Nu tyder meget på, at titlen og trofæet igen skifter mellem de to velkendte sæt hænder - eller nærmere fødder.

Cristiano Ronaldo er i hvert fald bookmakernes storfavorit til at vinde Ballon d'Or 2016, når trofæet skal uddeles til januar. Hjemmesiden Oddschecker.com sammenligner odds hos forskellige bookmakere, og her kan man hurtigt se, at statistikken taler sit tydelige sprog.

Der er syv spiludbydere på siden, der allerede nu har åbnet for spil på titlen som verdens bedste fodboldspiller, der uddeles næsten præcist et halvt år fra nu. Alle syv har Cristiano Ronaldo som favorit, og et spil på portugiseren giver blot pengene mellem 1,14 og 1,22 gange pengene igen.

Du kan stemme på din Ballon d'Or-favorit nederst i artiklen

Det er en massiv favoritværdighed i forhold til de nærmeste konkurrenter, Lionel Messi (Odds 3,00 til 6,00) og Frankrigs EM-topscorer Antoine Griezmann (Odds 3,00 til 8,60). 

Brasilianske Neymar, der blev nummer tre i sidste års afstemning, giver odds fra 17,00 til 34,00, mens Luis Suárez, der for få måneder siden afsluttede en fantastisk sæson med Neymar og Messi i FC Barcelona, giver odds fra 3,75 til 7,80.

Verdens dyreste spiller, walisiske Gareth Bale, giver odds fra 15,60 til 26,00, mens Frankrigs Paul Pogba, der rygtes til at overtage dén titel, giver odds fra 21,00 til 41,00.

Messi, Neymar og Suárez har alle haft en flot sæson med FC Barcelona, som sejrede i både den spanske liga og pokalturneringen, samt i UEFA Super Cup og ved VM for klubhold, men mange mener, at Cristiano Ronaldos triumfer i Champions League med Real Madrid og ved det netop overståede EM med Portugal vil veje tungere, når prisen skal uddeles.

Frankrigs Antoine Griezmann gør sig i hvert fald ikke de store forhåbninger om at kunne tage titlen, selvom han sluttede som sølvvinder i begge de samme turneringer, og endda allerøverst på topscorerlisten ved EM-slutrunden i sit hjemland.

- Konkurrencen om Ballon d'Or er helt slut, sagde den 25-årige angriber efter EM-finalenederlaget til Portugal, hvor han selv missede flere gode chancer for at score. Og den desillusionerende franskmand påpegede selv grunden:

- Ronaldo har vundet de to store titler i sæsonen.

Ved Ballon d'Or-afstemningen sidste år fik Lionel Messi 41,33% af stemmerne foran Cristiano Ronaldo (27,76%) og Neymar (7,86%).

Ballon d'Or for 2016 uddeles i Zürich i begyndelsen af januar 2017.

Afstemning

Hvem skal vinde Ballon d'Or 2016?