PL-skifte gør Højbjerg til dyreste danske spiller i historien

Pierre-Emile Højbjerg kan kalde sig selv for den dyreste danske fodboldspiller nogensinde efter sit skifte til Southampton.

Pierre-Emile Højbjerg har pakket fodboldstøvlerne og sat kurs mod engeske Southampton.

Udover at det giver midtbanespilleren større chancer for spilletid end i Bayern München, kan han bryste sig med at være den dyreste danske fodboldspiller nogensinde.

Flere medier har nemlig skrevet, at der er tale om et trecifret millionbeløb. Den tyske avis Kicker og engelske The Mirror skriver mere specifikt, a transferprisen lyder på 110 millioner kroner. Det er vel at mærke efter alle klausuler og er lagt sammen.

Med den pris vil han overgå både Eriksen og Grønkjær Her kan du se, hvem de dyreste danske fodboldspillere er, og hvor meget de kostet.

Dyreste danske fodboldspillere

Joachim Andersen (225 mio. kr.)

Joachim Andersen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
(Sommeren 2019)
I en alder af bare 23 år blev forsvarsspilleren Joachim Andersen Danmarks dyreste fodboldspiller, da den franske storklub Lyon kastede 225 millioner kroner efter den unge dansker.

Jannik Vestergaard (180 mio. kr.)

Jannik Vestergaard. Foto: David Klein / Ritzau Scanpix
(Sommeren 2018)
Jannik Vestergaard skiftede i sommeren 2018 Tyskland ud med England. Her var det Southampton, der valgte at købe ham fri af kontrakten efter nogle flotte år i Gladbach for hele 180 millioner kroner. 
 

Thomas Delaney (150 mio. kr.)

Thomas Delaney. Foto: Paul Faith / Ritzau Scanpix
(Sommeren 2018)
Efter halvandet år i Werder Bremen bliver Thomas Delaney solgt for 20 millioner euro. Svarende til 150 millioner danske kroner.
Den danske midtbanespiller skriver under på en kontrakt, der strækker sig over fire år.

Pierre-Emile Højbjerg (ca. 110 mio kr.)*

Pierre Emile Højbjerg. Foto: Scanpix
(Sommeren 2016)
Efter to sæsoner med udlejning til først Augsburg og siden Schalke 04, besluttede Pierre-Emile Højbjerg at søge væk fra Bayern München. Her valgte han Southampton, som har etableret sig i den øverste halvdel af Premier League.
*Kilde: Kicker og The Mirror

Christian Eriksen (101 mio. kr.)

Christian Eriksen. Foto: Tony O'Brien / Scanpix Denmark
(Sommeren 2013)
Christian Eriksen havde etableret sig som en af de største profiler i Æresdivisionen, og flere storklubber håbede på at få fingrene i den danske tekniker. Eriksen valgte et skifte til Tottenham, fordi han fornemmede, at chancen for spilletid var større der. 

Jesper Grønkjær (100 mio. kr.)

Ole Tobiasen (tv.), Brian Laudrup og Jesper Grønkjær (th.) under deres tid i Ajax. Foto: ERIK LUNTANG / Scanpix Danmark
(Vinteren 2001)
Inden Christian Eriksens skifte til Tottenham var Jesper Grønkjær i lang tid den dyreste danske spiller. Efter to sæsoner i Ajax valgte han i 2000 at skifte til Chelsea, hvor han spillede i fire år.

Simon Kjær (93 mio. kr.)

Simon Kjær. Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark
(Sommeren 2017)
Simon Kjær er to gange blevet solgt for et transferbeløb i nærheden af 90 millioner kroner. Største handel blev, da han skiftede fra Fenerbahce til Sevilla.

Jannik Vestergaard (89 mio. kr.)*

Jannik Vestergaard. Foto: Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark
(Sommeren 2016)
Jannik Vestergaard skiftede i sommer Werder Bremen ud med Borussia Mönchengladbach, hvor han bliver holdkammerat med Andreas Christensen. Ifølge Kicker betalte Mönchengladbach knap 89 mio. kr.
*Kilde: Kicker

Brian Laudrup (82 mio. kr)

Brian Laudrup. Foto: Keld Navntoft / Scanpix Danmark
(Sommeren 1998)
Brian Laudrup etablerede sig som en populær stjerne i skotske Glasgow Rangers, men efter fire sæsoner ville han videre. Destinationen blev Chelsea i 1998, og prisen var efter datidens skala ganske anseelig.

Christian Poulsen (75 mio. kr.)

Christian Poulsen. Foto: Emilio Andreoli / Scanpix Denmark
(Sommeren 2008)
Christian Poulsen var i sin tid i Sevilla blandt de allerbedste defensive midtbanespillere i Europa. I den spanske klub nåede han blandt andet at vinde UEFA Cuppen, inden Juventus købte ham. Skiftet til Italien blev dog aldrig en succes for Poulsen.

Andreas Cornelius (75 mio. kr.)

Andreas Cornelius. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark
(Sommeren 2013)
Andreas Cornelius scorede 11 mål i sin debutsæson for FC København, og det skabte stor interesse fra udlandet. Cardiff valgte at bruge 75 millioner kroner på den unge angriber, som blot nåede at være i klubben i syv måneder, inden han vendte tilbage til FC København.