Rio 2016

Neymar har fået nok af kritikerne: - Jeg har ret til at feste - og jeg gør det

Brasilianske Neymar er træt af de kritikere, der mener, at han fester for meget. Det gjorde superstjernen helt klart på et pressemøde tirsdag.

Fodboldstjernen Neymar nægter at lægge sine festlige fritidsaktiviteter på hylden, selvom flere kritikere påpeger, at den festglade brasilianer kan skade sit holds mulighed for at vinde landets første OL-guld i fodbold nogensinde.

Superstjernen fik ikke lov til at spille Copa America i juni af sin klub, FC Barcelona, men tog til USA for at støtte sine brasilianske landsholdskammerater. Hér blev han ved flere lejligheder fotograferet i selskab med adskillige Hollywood-berømtheder - blandt andet popsangeren Justin Bieber.

Generationens største brasilianske stjerne er dog tilbage på det landshold, der skal spille med om OL-titlen på hjemmebane i august, hvor man møder Danmark, Irak og Sydafrika i gruppespillet - og han vil fortsat være helt sin egen.

Det understregede Neymar med en længere udtalelse på et pressemøde tirsdag, da han blev bedt om at forholde sig til kritikken.

Jeg har lov til det, og jeg agter at gøre det

Neymar

- Man må begynde med at se på, hvad jeg laver på banen. Mine private affærer - i det øjeblik, jeg ikke længere er på banen - er min egen sag, begyndte Neymar, inden han for alvor gik i kødet på de fremmødte journalister.

- Jeg har et privatliv. Jeg er en fyr på 24, som gerne vil være ung. Jeg har opnået en masse, og det har jeg det godt med. I kan kritisere mig; jeg har også begået fejl - jeg er ikke et perfekt menneske - men jeg kan også godt lide at gå ud og have det sjovt med mine venner.

- Jeg har også familie og venner, så hvorfor må jeg ikke gå i byen? Hvorfor må jeg ikke gå på natklub? Jeg mener ikke, der er en grund til, at jeg ikke skulle måtte gøre det. Jeg har lov til det, og jeg agter at gøre det.

- Uanset hvad; hvis jeg ved, hvordan jeg skal håndtere det næste dag, så vil jeg fortsætte med at gå i byen, og det kan jeg ikke se noget forkert i. Det er mit privatliv.

Jeg synes, dit spørgsmål var ondsindet

Neymar

- Men sådan er det ikke på banen. Dér giver jeg mig fuldstændigt. Jeg skal altid være på toppen og give alt hvad jeg har. Nogle gange begår jeg fejl, javist. Jeg har allerede begået masser af fejl, og jeg kommer til at begå flere - det er normalt som menneske.

- Det er jo ikke sådan, at jeg er 24 år gammel og er perfekt med de erfaringer, jeg har nu - tværtimod. Jeg lærer hele tiden af folk, der er yngre end mig selv, forklarede superstjernen, inden han rettede skytset mod den spørgende journalist.

- Jeg synes, dit spørgsmål var - og du må undskylde, men det er bare min mening - men det var ondsindet. Men jeg bliver ikke fornærmet, jeg svarer ikke ondt igen.

Herefter tilføjede landsholdsangriberen, at enhver ung millionær, der er på sin karrieres højdepunkt, ville føre den samme livsstil - og konfronterede journalisterne med sin påstand.

- Forestil jer at I er 24 år gamle, tjener lige så meget som jeg har tjent, og har alt det, jeg har. Ville I ikke gøre det samme som mig? Det er det eneste, jeg vil spørge jer om.

Neymar er én af tre spillere på over 23 år i den brasilianske OL-trup, som skal spille med om OL-guldet.

- Jeg håber, at jeg ender helt oppe blandt de store olympiske mestre. Ikke bare mig selv, men sammen hele holdet; at vi skriver historie og vinder det OL-guld til Brasilien, som er så svært. Det er dét, vi går efter, sluttede den brasilianske landsholdstopscorer.

Neymar var også en del af det brasilianske OL-hold, som tabte finalen til Mexico i London i 2012.