Rio 2016

To profiler melder afbud til OL - stortalent lurer i kulissen

OB-spiller og dansk stortalent fra Dortmund indkald i stedet

For lidt over en uge siden kunne OL-landstræner Niels Frederiksen præsentere den endelige OL-trup, der efter planen drager til Brasilien i den kommende weekend. Men nu er træneren tvunget til at ændre i truppen.

For Yussuf Poulsen melder afbud til OL efter samråd med sin klub RB Leipzig, mens Uffe Bech ikke når at blive klar til Brasilien efter sin skade.

- Først og fremmest er jeg utrolig ked af at måtte trække mig fra OL. Jeg har i den seneste uge haft mange overvejelser og tanker om mine personlige sportslige målsætninger.

- Efter en dialog med klubben har jeg sammen med dem truffet denne svære beslutning om at blive i klubben for at deltage i klubbens forberedelser til den første Bundesliga-sæson med henblik på at etablere mig som bundesligaspiller, siger Yussuf Poulsen i en meddelelse fra DBU.

- Det er naturligvis utrolig ærgerligt, at vi med så kort tid til afgang får afbud fra to af vores offensive spillere. Vi har valgt at skyde beslutningen om Uffe så lang tid som muligt, da vi meget gerne ville have ham med til Brasilien, og jeg ved også, at han har kæmpet rigtig hårdt for at blive klar.

- Derfor rammer det også dobbelt, når også Yussuf heller ikke kommer med - et afbud jeg som træner tager til efterretning, lyder det fra Niels Frederiksen.

Jacob Barrett Laursen fra OB står allerede på reservelisten og træder hermed direkte ind i truppen. Den anden spiller udtages hurtigst muligt, melder DBU.

Dortmund har på klubbens hjemmeside skrevet, at Jacob Bruun Larsen skal afsted til OL - derfor må det formodes, at det bliver ham.

Uffe Bechs kommentar kan man se her: