Fodbold

Van der Vaart på besøg i Herning - men FCM afviser et chok-skifte

Rafael van der Vaart har store klubber som Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham og senest Betis på sit fodbold-cv. MORRIS MAC MATZEN / Scanpix Denmark

Den hollandske fodboldstjerne Rafael van der Vaart var på stadion til FC Midtjyllands kamp mod Silkeborg.

En usædvanlig gæst i VIP-boksen fik næsten lige så stor opmærksomhed som spillerne på banen i superligakampen mellem FC Midtjylland og Silkeborg.

Rafael van der Vaart - den 33-årige hollænder med store klubber som Real Madrid og Tottenham på cv'et - nød en god frokost og i selskab med blandt andre FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein og flere agenter. 

Her er fx et billede af Van der Vaart, som fodboldredaktør Jens Arnborg fra Discovery Networks, der sendte kampen fra Herning direkte på Eurosport 2, tog og lagde ud på sin profil på Twitter:

Flere sportsmedier - heriblandt TV 3 SPORT og bold.dk - mente at vide, at hollænderen var i Herning for at forhandle en højst overraskende kontrakt med FC Midtjylland på plads, men det afviste Claus Steinlein efter kampen. 

- Hvis vi kan tiltrække ham til FC Midtjylland, ville det være stort, men det er helt andre lønrammer, vi arbejder med, sagde Steinlein i et interview på Eurosport 2.

Rafael van der Vaart sidder ellers helt bagerst ude i fryserummet i sin spanske klub Betis og er derfor på udkig efter en ny klub, og da han privat danner par med håndboldspilleren Estavana Polman fra Team Esbjerg - 90 kilometer fra Herning - kunne Danmark have været være et nærliggende destination. 

Estavana Polman ville helt sikkert klappe glad i hænderne, hvis Rafael van der Vaart flyttede til Danmark

Men VM-sølvvinderen fra 2010 var bare på besøg i Herning, understreger Steinlein. 

- Han kunne godt tænke sig at se vores klub, så han var mere end velkommen, sagde FCM-bossen.

Rafael van der Vaarts besøg i Herning kommer samme dag, som FC Midtjylland har bekræftet, at offensivprofilen Pione Sisto er meget tæt på at blive solgt til en udenlandsk klub - formentlig spanske Celta Vigo, som Sisto længe har været rygtet på vej til.

Til Eurosport 2 fortalte Steinlein, at flere spanske klubber har været interesseret i Sisto - og med et stort smil slog han fast, at han ikke kunne huske klubnavnet, da han blev forholdt til Celta Vigo. 

- Vi er blevet enige med klubben. Vi mangler lige de sidste detaljer, og det gør Pione også, men så regner vi med, vi kan offentliggøre det, sagde Claus Steinlein til Eurosport 2. 

FC Midtjylland vandt i øvrigt kampen mod Silkeborg med 3-0 og hænger på i toppen af Superligaen.