Rio 2016

Neymar og co. ryster ikke OL-debutant: De sidder på toilettet ligesom os

Mathias Hebo glæder sig til at møde Brasilien ved OL's fodboldturnering, men lægger sig ikke ned på forhånd mod Rios hjemmebane-stjerner.

Rio de Janiero. En by med store kontraster. Fattige favealer og skinnende skyskrabere næsten side om side.

Ved det snarlige OL i samme by vil der også være kontraster. Blandt andet på fodboldbanen, når Danmark og Brasilien brager sammen. Ikke at alt skal gøres op i kroner, euro og brasilianske real, men der er immervæk stor forskel på den lønsum, som FC Barcelonas Neymar hæver, sammenlignet med Mathias Hebos hos 1. divisionsklubben FC Fredericia.

Den 21-årige dansker glæder sig til kampen mod Brasilien, som Danmark er i indledende gruppe med ved OL, men falder ikke på halen i ren benovelse over at skulle spille mod verdensstjernerne.

- Det bliver helt vildt stort at skulle møde Brasilien. De er nogle gode boldspillere, men de sidder også bare på toilettet, som vi gør, så mon ikke, vi kan knække dem.

- De er også bare mennesker. Selvfølgelig er de nogle gode spillere, men med det hold, vi kommer med og med den gejst, så tror jeg godt, vi kan byde dem op til dans, lyder det med et smil fra Mathias Hebo.

Midtbanespilleren, som har fået sin fodboldopdragelse i FC Nordsjælland og før det i Hvidovre, hvor far Kim Rasmussen er lidt af et koryfæ, blev mandag efterudtaget til Niels Frederiksens OL-trup.

Mathias Hebo blev noget overrasket over udtagelsen, men lod sig ikke stresse over hverken afrejse næste dag eller over de vaccinationer, som midtbanespilleren ikke har nået at få.

- Jeg må spise godt med vitaminpiller og gå tidligt i seng, og så må vi tage den derfra, grinte Hebo, da TV 2 SPORT talte med ham få timer efter den gode nyhed.

Se Danmark mod Irak ved OL på torsdag fra klokken 18.00, direkte på TV 2.