Rio 2016

Buhet fra banen: Brasiliens stjerner flopper fælt

Anført af stjernespilleren Neymar skuffede Brasiliens OL-fodboldlandshold ved at spille 0-0 mod Sydafrika.

Det blev til ikke til den forventede sejr, da det brasilianske OL-fodboldlandshold torsdag aften for første gang var i aktion ved herrernes olympiske fodboldturnering.

I stedet spillede hjemmebanefavoritterne i Danmarks gruppe skuffende uafgjort 0-0 mod Sydafrika, der heroisk fik tilkæmpet sig et enkelt point, selv om holdet var en mand i undertal i over en halv time.

Brasiliens fodboldlandshold er ved OL i Rio anført af stjernespilleren Neymar, der til daglig slår sine folder i FC Barcelona.

Anføreren forsøgte ihærdigt at gøre en forskel i torsdagens opgør, men hver gang manglede den 24-årige profil de sidste marginaler.

Forventningerne er tårnhøje til det brasilianske mandskab, der som et af de få hold ved OL råder over profiler fra både europæiske ligaer og den hjemlige liga.

Blandt andre det 19-årige stjerneskud Gabriel Jesus, der er topscorer i den brasilianske liga og netop er blevet købt af Premier League-Klubben Manchester City.

Det var også Gabriel Jesus, der kom tættest på at sikre brasilianerne sejren.

Fra en spids vinkel kunne han sende bolden ind i et tomt mål, men den unge angriber ramte stolpen og forspildte dermed muligheden for at sende publikum i Brasilia i ekstase.

Brasilien og Sydafrika er ved fodboldturneringen ved OL i Rio i gruppe med Danmark, der tidligere torsdag spillede uafgjort 0-0 med gruppens sidste hold, Irak.

OL i Rio begynder officielt natten til lørdag, hvor der afholdes åbningsceremoni.