Rio 2016

Efter Zika-kommentarer: USA-keeper buhet af tilskuere

Den amerikanske målvogter Hope Solo blev konsekvent buhet af tilskuerne på stadion under nattens kamp som følge af tweets om Zikavirus.

I videoen oven for kan du se og høre, hvordan Hope Solo modtog buhråb i kampen mod New Zealand.

Hun er en af sportens største stjerner. Hun har vundet to olympiske guldmedaljer og er en af kvindefodboldens mest populære spillere.

Se alt fra OL i Rio på TV 2 PLAY

Men natten til onsdag var USA-keeperen Hope Solo den absolut mest upopulære skikkelse på stadion i Belo Horizonte i kampen mod New Zealand. Enhver boldberøring fra målvogterens fødder blev ledsaget af kraftige og taktfaste buhråb fra tilskuerlægterne.

Årsagen skal findes i en række tweets, fodboldstjernen har udsendt de seneste uger.

Velsagtens ment som en joke postede den 35-årige amerikaner et tweet, hvor hun iført et myggenet poserede med hashtaggene #zikaproof samt #RoadToRio.

Kort forinden havde hun slået et billede op, der viste hendes hotelseng fyldt op med alskens præparater mod Zikavirussen.

Den brasilianske befolkning har fundet målvogterens tweets hånende. Deres frustration fik Hope Solo således at føle i form af buhråb.

Inden kampen følte Solo ellers, at hun var blevet taget godt imod af den brasilianske befolkning.

- Jeg kunne aldrig drømme om at fornærme værtsnationen. Jeg har meget taknemmelig for, at de huser turneringen. Alle omkring os har taget godt imod os, udtalte Hope Solo ifølge AP.

Efter kampen udtalte den amerikanske målvogter, at hun ikke lod sig påvirke af tilråbene.

- Det glæder mig, at fansene havde det sjovt. Hvis det er på min bekostning, så fair nok, mere magt til dem, siger Hope Solo ifølge AP.

Hun bakkes op af hendes landstræner Jill Ellis, der forklarer, at amerikanerne er vant til at modtage buhråb, når de spiller i udlandet. 

- Jeg håber på, at tilskuerne nu kan lægge det bag sig og indse, at Hope har undskyldt over for det brasilianske folk, siger Jill Ellis.

USA vandt kampen mod New Zealand med 2-0. Se målene fra opgøret i videoen herunder: