Rio 2016

Landsholdspillere om forløsende sejr: Vi havde noget at revanchere

Fodboldlandsholdet var yderst tilfredse efter sejren over Sydafrika. Holdet havde noget at revanchere efter den sløje åbning mod Irak, siger spillerne

Det var en forløsende sejr, de danske fodboldherrer hentede natten til mandag med cifrene 1-0 mod Sydafrika i gruppe A.

Efter den sløje åbningskamp, hvor holdet kun formåede at hente et enkelt point mod Irak, var spillerne glade for at bevise deres værd mod sydafrikanerne.

- Vi havde noget at revanchere. Det havde jeg også personligt. Det synes jeg, vi lykkes med i dag, og det er bare super, siger Jens Jønsson til TV 2 SPORT.

Sejrsmålet blev sat ind af den indskiftede Silkeborgspiller Robert Skov efter 69 minutters spil. Et stort øjeblik for den 20-årige angriber.

- Det er vanvittig fedt. Jeg er så glad. Det er sindssygt dejligt, vi vinder. Det er svært at sætte ord på, hvor fedt det er, siger Robert Skov til TV 2 SPORT efter kampen.

Vigtigt for selvtilliden

Med sejren har Danmark fire point efter to kampe og topper dermed gruppe A, inden Brasilien sent søndag nat møder Irak. Men sejren over Sydafrika var ikke blot vigtig for tabellen, men også for spillernes psyke.

- Der har været meget snak i medierne om, at det her landshold ikke er godt nok. Men jeg synes, vi i dag beviser, at vi er gode nok, siger Robert Skov.

- Sejren betyder virkelig meget. Nu er vi i gang her i turneringen, og vi har fået et afsæt. Nu er det ikke os, der skal jagte pointene. Det skal de andre, og det tror jeg, bekommer os godt, siger Jens Jønsson.

I den afgørende gruppekamp møder Danmark værtsnationen Brasilien. Kampen spilles natten til torsdag.