Rio 2016

Danmark videre til kvartfinalen i OL-fodbold trods bøllebank

Trods stort nederlag på 0-4 til Brasilien er det danske fodboldlandshold videre fra gruppe A til kvartfinalerne ved OL i Rio. Her venter Nigeria.

Se højdepunkter fra Danmark mod Brasilien i videoen oven for.

Det danske fodboldhold er videre til kvartfinalen i OL.

Selvom danskerne led et nederlag til Brasilien på hele 0-4, er de videre fra gruppe A på en andenplads.

Det sker, fordi Irak og Sydafrika i puljens anden kamp spillede 1-1. Dermed er Danmarks fire point efter de tre gruppekampe nok til en plads i kvartfinalen.

Den danske indsats var ellers ikke på noget kvartfinaleniveau, og brasilianerne skabte chancer efter behag.

Værterne stillede blandt andet op med Barcelona-stjernen Neymar, som i holdets første to kampe ikke har vist sit vante topniveau.

Han var bedre i kampen mod Danmark, men det var flere af hans holdkammerater, der for alvor stjal rampelyset med toppræstationer.

Efter et længere brasiliansk pres måtte Jeppe Højbjerg og det danske forsvar kapitulere efter 25 minutters spil. Et fladt indlæg fandt vej til angriberen Gabriel Barbosa, der sikkert sendte bolden i mål til stor brasiliansk forløsning.

Før Barbosas scoring var Brasilien ikke kommet på tavlen i turneringen.

Til trods for den med danske øjne ærgerlige stilling var der ingen grund til panik, for med stillingen 1-1 i kampen mellem Sydafrika og Irak lå Danmark stadigvæk til at gå videre fra gruppen.

Seks minutter før pausen måtte Jeppe Højbjerg ud i en fornem fodparade, da Brasilien erobrede bolden og satte gang i et lynhurtigt kontraangreb, der endte med en friløber.

Minuttet efter var Højbjerg til gengæld chanceløs, da et indlæg havnede hos Gabriel Jesus, der ved bageste stolpe let kunne gøre det til 2-0.

Kort inde i anden halvleg forsvandt alt håb om et dansk point, da Brasilien nok en gang spillede det danske forsvar tyndt og gjorde det til 3-0 ved Luan.

Dermed kunne Danmark kun sætte sin lid til et kryds i kampen mellem Irak og Sydafrika. Begge mandskaber ville gå videre med en sejr, men trods indianerbold og store chancer, blev der ikke scoret yderligere i den kamp.

Dermed gjorde det heller ikke nogen forskel, at Gabriel Barbosa efter 80 minutter blev dobbelt brasiliansk målscorer med målet til 4-0.