Rio 2016

Spiller misforstod forpint landstræners attitude: Jeg troede det hele var slut

Niels Frederiksen fulgte intensivt med i kampen mellem Irak og Sydafrika, mens Danmark fik bank af Brasilien.

Landstræner Niels Frederiksen fulgte ikke rigtig med i de sidste 10 minutter af kampen mod Brasilien.

Danmark var på det tidspunkt bagud 0-4, og havde ingen chance for at få et brugbart resultat med fra opgøret.

I stedet blev fokus rettet mod den anden kamp i gruppen mellem Irak og Sydafrika.

- Jeg fulgte lidt med på mobilen i de sidste 10 minutter. Vi kunne ikke gøre mere her, og selvom vi heller ikke kunne gøre noget ved den anden kamp, så var vi selvfølgelig lidt spændte på det resultat, fortæller Niels Frederiksen til TV 2 SPORT.

På mobiltefonen kunne den danske landstræner se Irak og Sydafrika spille 1-1, og det resultat betyder, at Danmark trods et nederlag på 0-4 til Brasilien er klar til kvartfinalen.

- Det var fandeme en mærkelig situation og nogle mærkelige følelser. Vi er jo super stolte over at være gået videre fra den her pulje og være i kvartfinalen, især når vi tænker på alle de afbud, vi fik før turneringen. Når man kigger på hele det forløb, så er det fantastisk flot af drengene, lød det fra Niels Frederiksen.

Landsholdets målmand Jeppe Højbjerg havde det også mærkeligt efter nederlaget, men det var mest fordi, at han havde troede Danmark var ude af turneringen i løbet af kampen mod Brasilien.

- Det er vildt. Jeg kiggede på bænken, da den stod 0-3, og der lignede Niels (Frederiksen red.) en, der var ved at falde i søvn, så jeg troede, at det var afgjort, fortalte Jeppe Højbjerg til TV 2 SPORT.

I kvartfinalen venter Nigeria, og den danske landstræner lagde efter nederlaget til Brasilien ikke skjul på, at det var en forløsning for ham og holdet, at det var lykkes for dem at indfri målet om en plads i OL-kvartfinalen.

- Vi ville gerne bevise, at selvom der er løbet mange afbud ind, og at forberedelserne har været lidt op ad bakke, så er jeg da utrolig stolt af, at vi er gået videre fra puljen.